Ми у Facebook
23.05.2016, 17:20

Завдання для ДПА “злили” в Інтернет: учні складали тести з готовими відповідями

Державну підсумкову атестацію з іноземної мови окремі учні склали за кілька хвилин. Адже багато школярів прийшли з уже готовими відповідями.
Ось що пише про таку атестацію рівненський освітянин Віктор МИСАН у соцмережі фейсбук:



Ця публікація викликала неабиякий резонанс. І рівненські чиновники провели власне розслідування.

— Дійсно з атестацією були такі проблеми, — підтверджує заступниця голови Рівненської ОДА Світлана БОГАТИРЧУК-КРИВКО. — Я поспілкувалася з вчителями, а також з учнями, у яких були ці відповіді. Швидше за все витік інформації стався десь на рівні міністерства. Окрім того, чомусь дали всього один варіант на всю Україну. Звичайно, ніде не було написано, що це інформація підвищеної секретності, як, наприклад, тести ЗНО. Проте, якщо ставили за мету перевірити реальний рівень знань учнів, то для чого було таке робити, не зрозуміло.

Чоловік, якого поранили на рівненському ринку, був "валютником"

В Управлінні освіти і науки Рівненської ОДА також провели оперативну перевірку цієї інформації.

— Така ситуація склалася не лише в нашій області, а й по всій Україні, — каже начальник управління Григорій ТАРГОНСЬКИЙ. — Фотографії завдань державної підсумкової атестації з'явились ще 19 травня близько 19 години на якомусь сторонньому сайті. Звідки взяли ті завдання, це питання до власників того ресурсу. Звичайно, інформація розповсюдилась досить швидко, адже учні спілкуються між собою в соцмережах і поскидали один одному ті завдання. Я спілкувався з Міністерством освіти. Там кажуть, що офіційно вони виклали ті завдання в Інтернет лише в день проведення атестації, десь близько 12 години. І, до речі, на цю пробну атестацію державних коштів не виділяли взагалі.

Закінчується навчальний рік, а школярі Рівненщини - досі без підручників

Незважаючи на таке не зовсім чесне проведення атестації, її результати не анулюють.

ДОВІДКОВО: уже цього року школярів хотіли зобов'язати здавати обов'язкові тестування не лише з української, а й з іноземної мови. Проте, така ініціатива освітян збурила громадськість. Тому прийняли рішення провести пробну ДПА, щоб перевірити рівень знань школярів, а також визначитися, в якій формі цю атестацію проводити.

ВІдповіді на тестові завдання виклали на сайті dpa.alldz.net

Джерело http://efir.media





На правах реклами