Ми у Facebook
24.05.2016, 08:00

В українських онлайн-магазинах майже половина техніки - неліцензована

Про це повідомив керівник аудіо-відео відділу компанії Samsung в Україні Андрій Скіра в ході круглого столу.
“Є близько 170 онлайн-продавців телевізорів Samsung, з них 74 – везуть виключно нелегальні несертифіковані товари. Тобто близько половини продавців вільно продають нелегальні товари. Близько 25% всіх моделей телевізорів Samsung жодного разу не були завезені в Україну офіційно”, – сказав Скіра , посилаючись на дослідження сайту Hotline.

Чи смачна полуниця на рівненських ринках - думки з соцмереж

При цьому він зазначив, що з кожним роком обсяги нелегального імпорту ІТ-продукції в Україні ростуть, у зв’язку з чим державний бюджет недоотримує десятки мільйонів гривень.

“Як ми бачимо, тренд наростаючий. Ми оцінюємо втрачений ринок не менше 0,5 млрд грн на рік, і ми оцінюємо втрату податків не менше ніж в 30 млн грн”, – додав Скіра.

Представник компанії Lenovo в Україні Тарас Джамалов повідомив, що в разі, якщо держава не вживе рішучих кроків у сфері захисту ІТ-ринку від тіньового імпорту, обсяг неліцензованої ІТ-продукції в короткостроковій перспективі може вирости в два рази.

“Обсяг тіньового імпорту в IT-товари в 15-20% – це критична точка. Якщо зараз нічого не зробити, то я впевнений, що через півроку ця цифра досягне 40-50%, а сума недоотриманого державою ПДВ буде обчислюватися мільярдами гривень”, – зазначив він.

Як не потрапити на гачок шахраїв при працевлаштуванні за кордоном

Як повідомила представник компанії Epson Олександра Ткаченко, онлайн-магазини продають нелегальну продукцію за нижчою ціною, чим і приваблюють покупців, особливо в умовах низької купівельної спроможності населення. Однак така техніка є менш якісною і швидко ламається.

За матеріалами http://news.finance.ua/





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ