Ми у Facebook
24.05.2016, 18:20

У Рівному завершився благодійний марафон

Підсумки ХХІ традиційного Благодійного марафону – 2016 «З вірою в майбутнє. Щоб шляхи стелились рушниками»
З 9 по 18 травня 2016 року у Рівненському міському Палаці дітей та молоді проходив ХХІ традиційний Благодійний марафон «З вірою в майбутнє. Щоб шляхи стелились рушниками», символом якого став вишитий рушник, що уособлює собою дорогу в життя.

На "Музейних гостинах" у Рівному відбулось освідчення в коханні (+ФОТО)

Впродовж 10 днів в ПДМ проходили концерти художніх колективів Палацу та багато інших заходів, яких нарахували більше п’ятдесяти. Виручені кошти направили на підтримку талановитих та соціально незахищених випускників Палацу – учасників Марафону. Ними цьогоріч стали: Юлія Чабар (Школа образотворчого мистецтва), Анна Бойко (Школа східних єдиноборств), Назар Дем’янчук (Школа бізнесу), Карина Садоха (Літературно-розвивальна студія «ЛітЕра»). Відтак діти отримали по 6 тисяч гривень та подарунків на 1,5 тисячі гривень від благодійників. Матеріальну допомогу від Марафону отримали і вихованці Палацу, яким вона була вкрай необхідною: Софія Євстєгнєєва - вихованка «Зразкового художнього колективу» камерного хору «Аве Марія», Єлизавета Кравчук - вихованка Школи східних єдиноборств а також Анна Борисенко - учениця ЗОШ № 5, сестра загиблого в АТО. Дівчата отримали по 2 тис. гривень.

Усі батьки висловили безмежну вдячність за таку підтримку своїх дітей. Важливо, що кожен учасник Марафону отримав не лише матеріальну допомогу для здійснення власних творчих планів, але й духовну та моральну підтримку від учнівсько-педагогічного колективу Палацу, гостей Марафону та благодійників.
2-є дітей з особливими потребами Центру ранньої педагогічної реабілітації та соціальної адаптації «Пагінець» Наталія Панасюк та Аінгеліна Іванова отримали подарунки від Палацу дітей та молоді на суму майже 2 тис. грн. і від партнерів Благодійного марафону на суму 1100 грн. Вимушена переселенка з Луганська, вихованка Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості Єлизавета Будицька, яка брала активну участь у концертах, отримала цінний подарунок від ПДМ вартістю 1360 грн. Також ПДМ оплатив перебування дівчинки у Рівному на час проведення Благодійного заходу.

Не один рік поспіль Благодійний Марафон допомагає хворим дітям онкогематологічного відділення дитячої обласної лікарні. Як і минулого року, цьогоріч їм закупили ліки першої необхідності на суму 20 тисяч гривень.

У Рівному відгримів концерт «Стольного Граду»

Традиційно одним із проявів благодійності Палацу дітей та молоді стало те, що заходи Марафону безкоштовно відвідують соціальні категорії населення. Цього разу таку можливість надали і військовим. Окрім того, деякі заходи Марафону проходили абсолютно безкоштовно, для того щоб рівняни могли ознайомитись з творчим потенціалом Палацу. Це були виступи ПДМівців на відкритих майданчиках міста.

Не забув Палац і про «братів наших менших». Сіно, що придбали для проведення «ЕтноКола» передали в Центр стерилізації безхатніх тварин. Також Центру виділили 3,5 тис. гривень на закупку медичних препаратів.

Впродовж Марафону вихованці Палацу отримали солодкі подарунки та відзнаки «Зірки Марафону». В рамках Благодійного марафону Палац дітей та молоді організував святкування 25-річчя «Зразкового художнього колективу» ансамблю естрадно-спортивного танцю «Грація».

Загалом з усіх заходів Благодійного Марафону зібрали 124 808 тис. гривень. Загальні витрати ПДМ та МГО «Сприяння позашкільній освіті» на організацію, проведення та надання благодійної допомоги склали 129795 тис. грн. Додатковими і непередбачуваними через дощові умови стали витрати на проведення фольклорно-енографічного свята «ЕтноКоло ПДМу». Утім організатори Марафону, партнери, благодійники, що долучилися до його проведення, виконали взяте на себе соціальне зобов’язання.



Благодійний Марафон вже давно перетнув межу благодійної акції - це унікальне соціокультурне явище нашого міста, яке вже впродовж двадцяти одного року робить благодійну справу – допомагає талановитим дітям вступити в доросле життя та самореалізуватися. Соціальну відповідальність взяли на себе не лише працівники Палацу, а й 5-ти тисячна армія вихованців ПДМу та їх батьки. Всі разом дають надію тим, кому вона сьогодні вкрай необхідна.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ