Ми у Facebook
26.05.2016, 17:20

Чи будувати багатоповерхівку біля музею у Рівному - відповіді досі немає

Призначені на сьогодні громадські слухання з цього приводу не відбулися.
Адже на них не прийшли найактивніші противники будівництва - представники Рівненського обласного краєзнавчого музею, та мистецької еліти міста. Як пояснив один з представників митців Андрій Ляшук, про проведення слухань у музей повідомили лише вчора. Тож директор музею Олександр Булига -нині у відрядженні. Таке ж звинувачення на адресу організаторів слухань прозвучало з уст голови Спілки худоджників Рівненщини Тетяни Лукашевич, якій про захід стало відомо лише сьогодні. Тож митці просили перенести слухання. Їх підтримала заступник міського голови Галина Кульчинська, яка попросила перенести слухання до понеділка, щоб не було підстав звинуватити у незаконності висновків щодо цього будівництва. На стороні Кульчинської була і депутат міськради Рівного Людмила Туровська.

"Противники будівництва біля музею колись його погоджували", - мер Рівного

Представники протилежної сторони - будівельної компанії "Стоград", яка хоче збудувати багатоповерхівку на вулиці Толстого, 10 поруч з музеєм - були категорично проти перенесення слухань. Такої ж думки були і їхні прихильники. Вони звинувачували владу у затягуванні вирішення питання, адже на слухання усіх зацікавлених у питанні не можуть зібрати вже другий місяць. Також обурювалися тим, що витратили час, зібравшись на захід. Казали, що музей і решта історичних будівель у зоні забудови скоро й так заваляться, бо їх не ремонтують. Нагадували, що пропонували створити фонд музею і дати перший внесок у чверть мільйона гривень, щоб здійснити ремонт у закладі. Просили владу внести зміни до генплану міста і таки вказати чітко межі зони історичної забудови, щоб розуміти, де можна, а де не можна будувати висотки. Адже нині через відсутність чітких правил у веденні будівництва у місті, сюди не наважуються йти іноземні інвестори, які б хотіли вести тут будівництво.

Біля музею Рівного не будуватимуть до закінчення перевірки

Врешті, громадські слухання вирішили таки перенести на понеділок, 30 травня на 15 годину ( місце проведення - міський будинок культуриу парку імені Шевченка, другий поверх).

Нагадаємо, що представники музею і мистецької еліти міста виступають проти будівництва 12-поверховго будинку на вулиці Толстого, 10, оскільки вважають, що через це зруйнується будівля музею, яка є пам'яткою архітектури. Також, за їхніми словами, це будівництво - незаконне.

Андрій Ляшук
Андрій Ляшук


Галина Кульчинська
Галина Кульчинська







На правах реклами