Ми у Facebook
27.05.2016, 08:00

На Рівненщині зможуть навчатися сантехніки

Вище професійне училище №22 (ВПУ-22) в м. Сарни на Рівненщині стало першим пунктом у масштабному українсько-швейцарському освітньому проекті «Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні».
В рамках ініціативи на базі ВПУ-22 було відкрито унікальний для України Навчально-практичний центр (НПЦ) санітарно-технічної освіти за європейськими технологіями. Тепер НПЦ у Сарнах стане першим в Україні закладом, де щороку готуватимуть спеціалістів-сантехніків найвищого професійного рівня, забезпечуючи доступ до європейських технологій і навчальних програм.

Для чого рівненські патрульні носять їжаків

Українсько-швейцарський освітній проект «Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні» реалізований Швейцарським бюро співробітництва в Україні, Міністерством освіти і науки України, Представництвом Геберіт Інтернешнл Сейлз АГ в Україні та Ресурсним центром ГУРТ. Проект спрямований на сучасну підготовку українських студентів професійних закладів за спеціальністю «слюсар-сантехнік», які навчатимуться та вдосконалюватимуть професійні навички на базі новітнього устаткування та за участю досвідчених швейцарських експертів. Ключова мета проекту – стимулювати в Україні конкурентоспроможні на європейському ринку сучасні програми професійної санітарно-технічної освіти. Він покликаний, зокрема, й відновити престиж професійно-технічної освіти в Україні, повернути довіру до українських спеціалістів у цій галузі, створити свого роду канал передачі досвіду і знань безпосередньо від провідних європейських компаній до молодих спеціалістів в Україні.

«Ми хочемо допомогти професійно-технічним коледжам підготувати конкурентоспроможних фахівців за новими навчальними програмами та на новому обладнанні. Це буде сприяти їх працевлаштуванню та набуттю необхідних практичних навиків», – прокоментував Хольгер Тауш, Директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні.

Де знаходиться Пенсійний фонд Рівного [+Фото]

Представник ключового інвестора проекту, Голова Представництва Геберіт Інтернешнл Сейлз АГ в Україні Олексій Раков відзначив: «Відкриття першого в Україні НПЦ у Сарнах надає свого роду сarte blanche на реформування української системи санітарно-технічної освіти і створення бази для підняття престижу професії в Україні на до того недосяжний рівень. Це є наша перша велика перемога. І ми не зупинимося на цьому, продовжуючи розвивати проект й у 5 інших регіонах України».





На правах реклами