Ми у Facebook
27.05.2016, 10:00

Відпрацьовані люмінесцентні лампи: як їх утилізовують в інших містах?

Фото: lviv.vgorode.ua

Люмінесцентні лампи стають все більш розповсюдженими. Але вони потребують специфічного процесу утилізації.
ОГО розпочало власне журналістське дослідження на тему утилізації люмінесцентних ламп у місті Рівному. Не зайвим буде дізнатися як це відбувається у інших містах.

Мобільний зв’язок різко подорожчає

У Києві компанія "Екологічні інвестиції", спільно з компанією "Україна без сміття" та телеканалом "1+1" проводили акцію "Не викидай! Утилізуй". Під час цієї акції кияни могли здати свою лампу зі ртуттю на переробку. Пізніше компанія "Екологічні інвестиції" описала процес утилізації на своїй сторінці у мережі Фейсбук. Він складається із кількох етапів:

На скільки зросла середня пенсія на Рівненщині

1. Підготовка (звільнення ламп від пакування, приготування розчину реагентів для демеркуризації та завантаження його у реактор).
2. Завантаження та безпосереднє знешкодження (у герметичному реакторі відбувається подрібнення ламп та зв’язування елементів ртуті реагентами)
3. Вилучення залишкового шламу з реактора (отриманий шлам є цілком безпечним та може використовуватись у якості будівельної сировини)
.

Цей процес зображений на фото нижче.

Також сьогодні, 27 травня, розпочнеться акція зі збору від населення та утилізації відпрацьованих ртутновмісних ламп. Акція передбачена проектом ПРООН Трансформація ринку в напрямку енергоефективного освітлення, за підтримки благодійного фонду MAXUSФонд. Можна буде здавати трубчаті ртутновмісні лампи. Замість них видаватимуть 15-20 відсоткову знижку на світлодіодну лампу. Акція відбудеться у Києві, Харкові, Львові, Одесі, Дніпрі, Херсоні та Запоріжжі. Триватиме вона до 29 травня. Про це повідомляє сайт lampochki.org.ua.

Чи реально платити менше за гарячу воду

Хто утилізовує ртутновмісні лампи у Рівному читайте в наступних матеріалах видання ОГО.








Усі фото зі сторінки "Екологічні інвестиції" в мережі Фейсбук





На правах реклами