Ми у Facebook
27.05.2016, 21:00

Юрій Благодир: «Хто буде головою облради - буде вирішено на наступній сесії і тільки на ній»

Депутат Рівненської обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Юрій Благодир прокоментував поточну ситуацію навколо посади керівника головного представницького органу Рівненщини.
«На сьогодні діючій голова Олександр Корнійчук свідомо пішов у відпустку, щоб зняти зайву напругу. 17 червня відбудеться чергова сесія облради, на якій і буде остаточно зняте питання, хто очолює представницький орган» - повідомив Юрій Благодир журналісту нашого видання.

За словами голови бюджетної комісії, депутати облради діють виключно в рамках Закону України «Про місцеве самоврядування» та в інтересах виборців Рівненщини. «Ні для кого не секрет, що Володимир Ковальчук був нав’язаний області «партійними боссами» з Києва. Це було суто політичне рішення, яке частина депутатів прийняла під безпосереднім тиском. Більше такого не повториться. Ані суд, ані політики з Києва не будуть диктувати Рівненщині свою волю. Ми діємо виключно в рамках Закону «Про місцеве самоврядування» - голова обласної ради призначається депутатами» - підкреслив Юрій Благодир.

«Переконаний, що 17 червня більшість депутатів ще раз підтвердять своє бажання бачити на місці керівника облради Олександра Корнійчука» - підсумував Юрій Благодир.

Нагадаємо, 11 березня більшість депутатів Рівненської обласної ради висловили недовіру тодішньому голові Володимиру Ковальчуку. На його місце обрали керівника апарату Рівненської ОДА Олександра Корнійчука. З того часу триває судова суперечка.

До теми:

Юрій Благодир: «Крапку з «поновленням» попередника рада поставить після апеляції»

Юрій Благодир: "Область має значний ресурс, щоб суттєво покращити стан доріг"

Юрій Благодир у проекті OGO.ua "Думки вголос"





На правах реклами