Ми у Facebook
05.06.2016, 17:00

Як живе будинок престарілих на Рівненщині, в якому п'ять років тому була пожежа (ВІДЕО)

П'ять років тому пожежа знищила інтернат для престарілих в Рівненській області. Серед ночі загорівся одноповерховий довоєнний будиночок в селі Біле. У вогні загинуло 16 осіб - половина всіх підопічних закладу. Слідство тривало всього місяць і вказало на винуватця трагедії.
П'ять років тому сталася ця пожежа. Тоді у вогні загинуло 14 підопічних і дві співробітники інтернату для престарілих. Зараз про жертви нагадує пам'ятний знак.

Пожежа почалася о першій годині ночі. Старий дерев'яний будинок загасили тільки до 5 години ранку. Живцем згоріла половина людей похилого віку. 80-річний Дмитро Петрович - один з тих, хто вижив. Навіть через 5 років пенсіонер згадує трагедію зі сльозами на очах, адже сусід по ліжку помер від задухи.

У Рівному - велика пожежа: до її ліквідації задіяно 30 рятувальників


Дмитро Угнів, пацієнт пансіонату:


- Я встав и очунявся. І там другий хлопець, помер .... (плаче). Ось те вікно прочинив, ставши кричати. Тут був один мужик і мене вітягнув.


Після трагедії інтернат перенесли в сусіднє село, де на гроші Кабміну побудували нове приміщення на 30 пацієнтів. Ним керує колишній директор Віталій Ващішин, якого звинувачували в смерті підопічних. Він, що після трагедії не спав п'ять діб. І щоб вона не повторилася, нове приміщення інтернату має найновіший захист від пожежі.

Волинянин з таблетками у білизні вивів на слід продавців наркотиків на Рівненщині
 
Віталій Ващішин, директор Дубровицького територіального центру соціального обслуговування:

- На даний час існує сучасна пожежна сигналізація, яка виведена на пункт державної служби з надзвичайних ситуацій. Також обладнана вентиляцією, якої там не було.


Він і ще кілька чиновників району отримали тоді догани. Колектив був цілком звільнений за згодою сторін. Хоча слідчі порушили дві кримінальні справи, але більше за смерть людей нікого не покарали. Адже винуватець трагедії сам загинув - 65-річний чоловік заснув у ліжку з цигаркою.

Затримано розбійників, які напали на багатодітну сім'ю з Рівненщини


Інна Березовська керівник відділу комунікації управління Національной поліції в Рівненській області:


- Судово-медичною експертизою встановлено, що чоловік перебував у стані алкогольного сп'яніння. Вінуватець лиха сам загинув у пожежі.

З підопічних, які вціліли в страшній пожежі, сьогодні живими залишилося тільки четверо. Вони не дивляться випуски новин про пожежу на Київщині. А персонал всіх рівненських інтернатів вже готується до позачергової перевірки пожежної безпеки.




Джерело телеканал "Україна"





На правах реклами