Ми у Facebook
01.06.2016, 17:10

Тепло й економно: наскільки важливо якісно підібрати радіатори опалення?

На що звертають увагу люди, коли купують собі житло? Звісно, на умови, які дозволять жити комфортно. Звідси, вони намагаються бути впевненими у надійності, безпечності, зручності цього житла. А що таке комфорт для більшості людей?
Вочевидь, це можливість жити у теплій квартирі, постійно мати гарячу воду тощо. А в сучасних умовах постійного подорожчання енергоресурсів – ще й мати змогу контролювати температуру опалення, щоб економити гроші без втрати комфортних умов для життя.

«А ви готові до нового стилю проживання?» - Новий проект житлового комплексу від групи компаній «РЕНОМЕ»

Звичайно, у більшості сучасних будівельних комплексів використовують сучасні опалювальні прилади. Проте через бажання швидше знайти своїх клієнтів, забудовники іноді встановлюють дешевше обладнання – котли опалення, радіатори – щоб здешевити, власне, вартість своїх нових квартир. Натомість, саме на опалюванні, точніше, на приладах для цього фахівці-забудовники радять не економити.



Справа в тому, що металеві деталі, наприклад, радіаторів, працюють в "агресивному середовищі", тобто у постійному контакті з водою. Тому певні технічні характеристики, зокрема, товщина стінки, дозволять значно продовжити "життя" цих радіаторів. Звідси – тепло й комфорт у квартирі.
Лідерами з виготовлення опалювальної техніки, наголошують фахівці, є Німеччина. Виробники з цієї країни забезпечують кілька основних елементів, важливих будь-якому мешканцю – надійність і економність.



– Сучасні радіатори забезпечують 100-відсоткову тепловіддачу, оскільки німецькі виробники використовують не найдешевші матеріали, – говорить Сергій ЖОВТКО, заступник директора з капітального будівництва компанії "Реноме-Євробуд", яка зводить найсучасніший у Рівному житловий комплекс "Spectrum" на вулиці Костромській. – Ми використовуємо радіатори лідера цього сегменту ринку опалювальної техніки – німецької торгової марки "Kermi". Про надійність саме цього виробника може говорити хоча б той факт, що гарантію на свої радіатори він дає на 10 років.

Якими мають бути труби для водопостачання?



Ці радіатори, за словами забудовників, не лише повністю "віддають" тепло, а й роблять це на 25 відсотків швидше, ніж інші подібні плоскі радіатори. Тобто, квартира, наприклад, у житловому комплексі "Spectrum" нагрівається значно швидше. Це важливо, якщо власник житла бажає економити на опаленні, а тому вимикає радіатори, якщо у певний момент не користується якоюсь кімнатою. Звісно, на всіх приладах стоять термостатичні головки, що дозволяють регулювати тепловіддачу обладнання від повного вимкнення до максимальної потужності. Завдяки якісному металу жодних негативних наслідків від цього немає.



Сергій Жовтко говорить, що ще на стадії проектування кожної квартири розраховують, радіатор якого типу, а отже, й потужностей, варто встановлювати у певних кімнатах. Такий індивідуальний підхід забезпечує максимальний комфорт з обігріву кожного конкретного приміщення, при цьому дозволяє контролювати використання енергії. Унікальний принцип послідовного з’єднання пластин, який використовується лише у приладах "Kermi", скорочує час нагрівання, забезпечує високий рівень випромінювання тепла і низький коефіцієнт втрати потужності. Збільшений хід гарячої води дозволяють таким моделям радіаторів підвищити енергетичний ККД, чого неможливо досягти при використанні плоских радіаторів. Все це призводить до зниження енерговитрат на 11%.






На правах реклами