Ми у Facebook
02.06.2016, 17:00

В останньому матчі другої ліги «Верес» обмежився нічиєю [+Відео]

Гра рівненського «Вереса» у курортній Одесі, якою команда завершувала виступ у другій лізі,теж свого роду «курортною». Виконавши головне завдання сезону ще у минулому поєдинку, рівняни у матчі проти «Реал-Фарма» задовольнилися нічиєю, дозволивши собі, навіть, під час гри не реалізувати пенальті.
ПФК «Реал Фарма» - НК «Верес» - 1:1 (0:0)

01.06.2016, Одеса, стадіон «Спартак».

Головний арбітр: Віктор Арановський (Київ). Асистенти: Юрій Суряк, Олег Притула (Львів). Резервний арбітр: Максим Пономаренко (Одеса). Спостерігач арбітражу: Едуард Валенко (Львів).

ПФК «Реал Фарма»: Георгіца – Шаповаленко, Бабенцов, Віксич, Дубина, Бичков, Степанишин, Георгієв (Олексій Бондаренко, 62), А.Лиховидов (Поліщук, 25), Шестаков, Кулішенко (Хромих, 59). Запасні: Кравченко, Машнін, Колода, Арсланхан.

Головний тренер: Микола Лиховидов.

НК «Верес»: Семено - Ткачов, Притиковський (Спичка, 18), Пінчук, Зозуля, Волошинович, Скоцький, Лиховидько, Логінов, Луканюк (Лакуста, 71), Яременко (Таргоній, 65). Запасні: Юрчук, Гарванко, Овчар.

Головний тренер: Володимир Мазяр.

Гол: Яременко (63), Хромих (83, з пенальті).

На 58-й хвилині Яременко не реалізував пенальті (воротар).

Попередження: Степанишин (34), Шестаков (37), Лиховидько (56), Бичков (64), Зозуля (73), Ткачов (83), Скоцький (88), Олексій Бондаренко (89), Хромих (90).

Вилучення: Степанишин (57, друге попередження).


Як повідомляє інформаційна служба НК ФК «Верес», незважаючи на відсутність турнірної мотивації та одразу трьох виконавців основи (Борис Орловський, Тарас Коблюк та Ігор Малиш не поїхали до Одеси через травми), на заключний поєдинок чемпіонату другої ліги рівняни виходили як і на усі попередні – виключно за перемогою.

Бойовий настрій обох суперників підтвердили і доволі швидкі заміни. Щоправда, справді гострих моментів у першій половині гри команди створили небагато. У складі господарів найреальніший шанс відзначитися втратив Артем Кулішенка. Його удар потилицею після розіграшу стандартного положення Сергій Семено перевів на кутовий.

У складі рівнян міг відзначитися Іван Луканюк. Перед самою перервою він наважився на удар з-за меж карного майданчика. Щоправда, Анатолій Георгіца також зіграв надійно.

Першу після відпочинку десятихвилинку активніше відіграли рівняни. Після чого гол ледве не забили одесити. Після удару головою Артема Шаповаленка Сергій Семено у карколомному стрибку перевів м’яч на кутовий. Сейв туру, а можливо і усього сезону здійснив голкіпер НК «Верес».

Після цього Сергій Семено видав ще дві чудові передачі партнерам. Спершу голкіпер підіграв Ростиславу Волошиновичу. Той у свою чергу вивів на ударну позицію Івана Луканюка. Атакера рівнян не за правилами зупинив Олександр Степанишин. Одесит за повторне попередження достроково покинув поле. А гості отримали право виконати одинадцятиметровий. Щоправда, з «точки» Антон Яременко не зумів переграти Анатолія Георгіцу.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненський «Верес» перервав переможну серію у Ковалівці

Рівненський «Верес» достроково повернувся у Першу лігу

Втім, ще за п’ять хвилин гості таки відкрили рахунок. Сергій Семено знову виконав ідеальну передачу через все поле. Воротар одеситів у своєму карному майданчику збив Богдана Скоцького, але м’яч підібрав Антон Яременко і забив практично у порожні ворота – 0:1. Для нападника рівнян цей гол став восьмим у чемпіонаті.

Після цього рівняни могли забити принаймні ще двічі. Свої шанси не використали Віктор Лиховидько та Ростислав Волошинович.

На останні двадцять хвилин гри на поле вийшов Олександр Лакуста, встановивши своєрідний рекорд. Нападник став єдиним у складі рівнян, хто зіграв в усіх без виключення матчах сезону.

На жаль, перемогти гостям це не допомогло. За вісім хвилин до фінального свистка арбітр матчу Віктор Арановський призначив у ворота рівнян доволі спірний пенальті, який реалізував Антон Хромих. У підсумку – нічия – 1:1.

Головний тренер НК «Верес» Володимир Мазяр після нічийного виїзного поєдинкупроти «Реала Фарми» привітав своїх футболістів із завершенням загалом успішного сезону. Він також пообіцяв, що команда докладе максимум зусиль, аби радувати вболівальників у майбутньому.
«Перш за все, хочу привітати футболістів із завершенням сезону у Другій лізі. Зараз у команди буде невелика відпустка. Гравцям потрібно відпочити. Потому – розпочнемо підготовку до старту у Першій лізі. Попереду у нас багато роботи, адже як сказав президент НК «Верес» Олексій Хахльов, все тільки починається», - відзначив головний коуч.

Заключний, 26-й тур чемпіонату України серед команд другої ліги повинен був дати відповідь лише на одне запитання. Хто стане третім щасливчиком, що разом із «Колосом» та «Вересом» зробить крок до першої ліги. Адже, згідно із постановою Ради ліг та змінами до регламенту ПФЛ, які були затверджені 30-го травня, право на пряме підвищення у класі здобували три кращих клуби другої ліги.







Звання чемпіона Другої ліги ще два тижні тому завоював «Колос». У заключній грі сезону ковалівцям довелося «вершити долю» «Буковини», якій потрібна була лише перемога. Перед рідними вболівальниками «Колос» не здався на милість більш мотивованого суперника. Тепер чернівчанам потрапити до першої ліги допоможе лише маленьке диво.

«Колос» - «Буковина» - 2:2 (1:1)

Голи: Кривошеєнко (25), Бондаренко (68) – Перін (5), Демченко (88).
Вилучення: Ткачук (28, «Колос»).

Втрата очок «Буковиною» означала, що за оновленим регламентом чемпіонату до Першої ліги разом із «Колосом» та «Вересом» напряму потрапить переможець матчу «Інгулець» - «Скала». У цій битві більше пощастило господарям.

«Інгулець» - «Скала» - 2:0 (0:0)

Голи: Прошенко (55), Шарко (71, з пенальті).
Вилучення: Цюцюра (90, «Скала»).

Учасники матчу «Кремінь» - «Арсенал-Київщина» - здавалося б у заключному матчі сезону також зовсім не мали турнірної мотивації. Тим не менше, господарі влаштували білоцерківцям принизливий урок гри у футбол, забивши у їхні ворота рекордні у чемпіонаті вісім голів.

«Кремінь» - «Арсенал-Київщина» - 8:0 (3:0)

Голи: Стрельцов (5), Тимченко (14, 21, з пенальті, 50, 62), Сторчоус (55), Степанчук (74), Пасічніченко (86, з пенальті).
Вилучення: Піскун (85, «Арсенал»).

Справжню перестрілку у Горностаївці влаштували «Мир» та столичний «Арсенал».

«Мир» - «Арсенал-Київ» - 2:3 (1:2)

Голи: Фальковський (3), Комягін (70) – Ковталюк (19, 30), Черненко (75).

Не сумували вболівальники і у Херсоні, де їхня команда здобула вольову перемогу.

«Кристал» - «Нікополь-НПГУ» - 3:2 (3:2)

Голи: Брижчук (6), Цой (12, з пенальті), Білоусов (25) – Богданов (1, 7).

Реноме найсильнішого клубу Херсонщини у Другій лізі підтвердила новокаховська «Енергія», яка переконливо обіграла «Барсу».

«Барса» - «Енергія НК» - 0:3 (0:0)

Голи: Доля (69), Фаюк (83), Бочак (90).








На правах реклами