Ми у Facebook
02.06.2016, 15:20

Рівненщина: завдяки викладачам університету військовим буде легше боронити свої позиції

Ректор Острозької академії передає біноклі головному старшині 53 ОМБР Сергію Шатковсьому. Фото Мар'яни Нечипорук

Два біноклі для 53-ої окремої механізованої бригади передав ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник головному старшині 53 ОМБР Сергію Шатковсьому та капеланові, протоієрею Тарасу Волянюку.
Ігор Пасічник розповідає, що університет давно допомагає військовим:

- Із 53-ою механізованою бригадою ми досить тісно співпрацюємо завдяки капелану Тарасу Волянюку. Уже неодноразово ми їм передавали оргтехніку, також біноклі тощо. Приємно, що ми познайомилися з командуванням цієї бригади. У перспективі плануємо підписати з цією бригадою меморандум про співпрацю, що дасть можливість навчатися військовим в Острозькій академії. Окремо хочу подякувати нашому доценту Наталії Конопці, яка з перших днів курує волонтерську діяльність в університеті — організовує зустрічі з військовиками, ініціює низку акцій, спрямованих на підтримку української армії.

Балаган замість слухань: чи зупинить він будівництво біля музею у Рівному?

Гроші на біноклі військовим збирали викладачі Національного університету «Острозька академія» з ініціативи волонтера, доцента кафедри міжнародних відносин Наталії Конопки. До збору коштів також долучилися учасники сертифікатної програми «Мистецтво самопрезентації» під керівництвом доцента кафедри психолого-педагогічних дисциплін Галини Гандзілевської.

На Рівненщині шукають спонсорів для унікального проекту "Достойники Рівненщини"

За словами Сергія Шатковського, біноклі військовим надзвичайно потрібні. Один із них використовуватимуть для розвідки, зокрема у Зайцево, де бої відбуваються на відстані 60-80 метрів від противника, інший — солдати використовуватимуть, перебуваючи на позиціях біля Горлівки, де знаходяться досить високі терикони, на одному з яких, до речі, майорить стяг 53-ої окремої механізованої бригади.

Скільки школярів Рівного відпочиватиме в пришкільних таборах


- Без волонтерської допомоги, мабуть, не було б тих успіхів і перемог української армії. Тому наша підтримка для військових вкрай важлива, в тому числі й духовна. Нам потрібно постійно пам'ятати, що хлопці там за нас проливають кров. Тільки спільними зусиллями ми зможемо наблизити перемогу і повернути мир на нашу багатостраждальну українську землю. Низький уклін усім за вашу підтримку, допомогу і співпрацю!, — підкреслив протоієрей Тарас Волянюк.

Ректор Острозької академії передає біноклі  головному старшині  53 ОМБР Сергію Шатковсьому. Фото Мар'яни Нечипорук
Ректор Острозької академії передає біноклі головному старшині 53 ОМБР Сергію Шатковсьому. Фото Мар'яни Нечипорук


Капелан, протоієрей Тарас Волянюк.<br />
Фото Мар'яни Нечипорук
Капелан, протоієрей Тарас Волянюк.
Фото Мар'яни Нечипорук


Спільне фото на пам'ять.<br />
Фото Мар'яни Нечипорук
Спільне фото на пам'ять.
Фото Мар'яни Нечипорук





На правах реклами