Ми у Facebook
03.06.2016, 18:30

Секрети виховання: як привчити дитину до горщика

Джерело: mamovediya.com.ua

Усі ми, мами, радіємо, коли наша дитина дорослішає і стає самостійною. Але на кожному кроці до цієї самостійності і діткам, і мамам доводиться долати нові перешкоди. Цього разу поговоримо про горщик.
Здавалось би, що складного в тому, аби привчити дитину "ходити на горщик". Але, коли настає підходящий момент, у багатьох опускаються руки, адже дітям не так просто пояснити, як потрібно робити і як - ні. Привчання до горщика - це складна і тривала процедура. Ось які поради з цього приводу дає лікар Євген Комаровський:

1. Якщо ви помічаєте, що малюк вже готовий "ходити на горщик" і показує це своєю поведінкою, тоді сміливо приступайте до освоєння нового ритуал. Але і тут варто пам'ятати - на період привчання до горщика ви мусите більше спілкуватися з малюком, більше проводити часу разм і лише тоді відмовлятися від підгузника. Не можна привчати дитину до горшка лише на вихідних чи у вільний час. Цей процес має бути систематичним та безперервним.

2. Якщо вже надумали вчити дитину до освоєння "нового туалету", купіть зручний і теплий горщик зі зручною спинкою. Оберіть спеціально відведене місце для горшка у кімнаті малюка, після чого починайте знайомство дитини з новим предметом.

3. Для початку пропонуйте дитині сходити на горщик після сну, їжі - в такі моменти найбільша імовірність отримання бажаного результату.

4. Похвала. За кожен вдалий похід на горщик ви повинні щиро хвалити дитину, ні в якому разі не засмучуємося за дитячі невдачі. Намагайтеся у таких випадках просто не реагувати.

5. Зробіть походи на горщик ритуалом. Разом з дитиною приносьте його, відкривайте, виносьте. Крім цього, вчіть дитину знімати штанці, самостійно одягатися. Реалізація всього перерахованого з легкістю перетворюється в цікаву гру.

6. Поступово організовуйте зустрічі з горщиком не тільки тоді, коли вже пора, а відповідно розпорядку дня. Наприклад, в обов'язковому порядку сідаємо перед сном, перед прогулянкою. Підгузки можете приберегти на випадки далеких поїздок, холодної погоди. Можна знімати підгузок і садити дитину на горщик, при цьому вихваляючи дитину за успіхи.

7. Важливо, аби горщик сприймався не як іграшка, а в якості предмета абсолютно певного призначення. І в зв'язку з цим не варто заохочувати просто ігри з горщиком.

І пам'ятайте - у цій справі важлива витримка. Якщо ви будете зриватися на дитині - привчання до горщика може стати для малюка психологічною травмою!

Успіхів вам!

Статті до теми:

Як навчити дітей самостійності?

Чому не можна бити дітей?

П'ять повчальних історій про те, як батьки травмують своїх дітей





На правах реклами