Ми у Facebook
17.06.2016, 08:20

Яким буде літо 2016 - прогноз кліматолога

Кліматолог Василь Троцюк поділився з ОГО прогнозом погоди на літо.
За словами Василя Троцюка, англійські кліматологи прогнозують, що цього року літо буде найбільш спекотним за всі останні роки. Втім, на його думку, літо буде таким же, як і цьогорічна весна: з мінливою погодою. Тобто спека чергуватиметься з дощами. Однак дощі переважно будуть локальні: приміром, в одному районі литиме, як з відра, у другому, який поруч, — не впаде й краплини. Також спостерігатимуться смерчі, буревії, грози.

Церковний календар на червень 2016



- Інакше кажучи, літо буде гнилуватим,
- пояснив п. Троцюк. - Чому такий прогноз? Бо Стрітення було дощовим, а воно — основа прогнозу на літо плюс враховую прогнози кліматологів. Щодо врожаю, то з такою погодою буде дуже добре, якщо він буде трохи більшим, ніж торік. Найтеплішим і найкомфортнішим місяцем літа обіцяє стати серпень. Початок червня — з 5-8 до 20-25 числа — буде справжнє літо з температурою повітря від +25 до +32 - +35 ° С. Також спостерігатимуться час від часу град, дощ, буревії. Наприкінці червня і до 10 липня стане прохолодно: аж доведеться вдягати верхній одяг. З 10-15 липня і до 10-15 серпня буде висока температура повітря — до +28 - +30 °С. Виникатимуть ті ж неприємності у вигляді буревіїв, граду. Кінець літа буде прохолодним. З 20-25 серпня вночі стовпчик термометра опускатиметься до +8 - +10°С, а вдень він не підніматиметьчся вище за +18-+20°С.

Прогноз погоди на літо-2016 від народного синоптика

Такий прогноз Василь Троцюк пояснює трьома факторами: глобальним потеплінням, виходом сонця зі столітнього мінімуму активності на максимум, та ефектом Ель-Ніньйо — температурними аномаліями поверхневого шару приекваторіальної частини Тихого океану, які полягають у підвищенні температури. Тож потік теплої води по екватору впливає на Атлантику. А вона, в свою чергу, - на погоду у нас.

Яким буде літо 2016 - прогнози синоптиків

На думку кліматолога, 2016 рік через високу активність сонця стане вибухом інфекцій по всій земній кулі. Вже є приклади цьому — зокрема, активізація вірусів Зіка, поліомієліту. Тому, радить він, краще дітей не везти на відпочинок далеко в інші країни. Крім цього, глобальне потепління сприяє тому, що все більше бактерій і вірусів переселяється північніше. Переселяються ближче до півночі і шкідливі комахи. Тож це загрожує рослинам. Тому можливі хвороби дерев.






На правах реклами