Ми у Facebook
05.06.2016, 15:00

На Рівненщині шукають спонсорів для унікального проекту "Достойники Рівненщини"

Його реалізуватимуть до 25-річчя Незалежності України.
В межах реалізації проекту "Достойники Рівненщини в українському державотворенні" до цьогорічного Дня Незалежності буде вишито бісером 25 портретів достойних для вшанування особистостей Рівненщини, які відіграли важливу роль у державотворенні, розвитку культури України тощо.

Рівнян запрошують до участі у пісенному фестивалі «Під небом Рівного - 2016»

Кількість портретів відповідає кількості років незалежності України. Особистостей для вишивання відбирали члени Рівненського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта», історики, краєзнавці. Серед них - Борис Возницький, Борис Тен, Улас Самчук та інші. Портрети вишиватимуть учні та вчителі Тучинської спеціальної школи-інтернату. Також до проекту долучаться інші школи області.

Рівнян запрошують безкоштовно "підтягнути" англійську


- Проект цей реалізуватиметься вперше,
- розповів ОГО голова Рівненського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» Іван Вєтров. - А потім кожні п'ять років Незалежності ми додаватимемо до нього нові п'ять портретів достойників. Ініціатором цього проекту став вчитель історії та основ християнської етики Тучинської спеціальної школи-інтернату Микола Мичак. До Дня Незалежності буде вишито портрети достойників розміром, які дорівнюють формату А-4. Їх буде виставлено на День Незалежності на Майдані Незалежності у Рівному. Опісля виставка буде курсувати районами області. \

Міжнародну військову бригаду хочуть назвати на честь історичної особистості з Рівненщини


Зараз товариство "Просвіта" та школа-інтернат шукають спонсорів для реалізації цього проекту, адже їм потрібні кошти на бісер та рамки для портретів.








На правах реклами