Чим мене приваблює професія журналіста?

15.06.2016

Щодня безліч людей мають справу із засобами масової інформації: читаючи свіжу газету, слухаючи радіо дорогою на роботу або ж переглядаючи вечірні новини. Нам цікаво, що відбувається навколо нас та у світі, але далеко не всі мали б змогу бути в курсі новин, якби для цього не працювали журналісти.
Робота медійника виснажлива й відповідальна, адже важливо донести інформацію якнайшвидше і без жодної похибки, бо неточність може спотворити суть повідомлення.

Досить часто журналісти опиняються першими в центрі трагічних подій, де вирують стихійні лиха, відбуваються теракти та йдуть війни. І дуже важливо не лише вберегтися від можливих небезпек, а й встигнути першим передати новини читачам, слухачам та глядачам, бо найвища нагорода для журналіста – це коли його матеріали читають, слухають, дивляться, чекаючи наступних.

Журналістика мене приваблює своєю різноманітністю. Це – професія, котра робить кожен робочий день не схожим на інший. Робота у засобах масової інформації дає можливість розвиватись, удосконалюватись, роблячи це не лише для себе, а й заради читачів.

Вважаю, найвищого рівня у професії можна досягти лише тоді, коли читачі безпомилково визначатимуть твої публікації, навіть не дивлячись на ім’я автора, що підписане під статтею чи репортажем.

Я не ідеалізую роботу журналіста, бо знаю – вона важка. У практиці багатьох кореспондентів бувало таке, що відомі люди дозволяли собі не лише вилаятися на них, а й розпускати руки. І хоча це – скоріше винятки, ніж статистика, готовим потрібно бути до різного, маючи відповідний запас стресостійкості. Робота журналіста – складна, динамічна, цікава, активна. Вона відкриває нові можливості та змушує постійно відшліфовувати майстерність власних матеріалів. Це – складний шлях, проте, він дарує велику винагороду тому, хто обирає його в житті, – шанс бути почутим та долучитись до того, аби зробити цей світ кращим!
Анастасія КУШНАРЬОВА, випускниця гуртка «Юний журналіст» Палацу учнівської молоді м. Луцька

переглядів: 7 650

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *