Ми у Facebook
21.06.2016, 14:00

Рівненські легкоатлети здобули в Луцьку три «золота» Чемпіонату України [+Фото]

Провідні рівненські спортсмени відзначилися на черговому Чемпіонаті України з легкої атлетики, який відбувся у Луцьку. Так, Вадим Слободенюк став кращим на дистанції 3000 метрів з перешкодами, а Наталя Прищепа перемогла у бігу на дистанціях 800 та 1500 метрів.
Рівнянин Вадим Слободенюк (тренер Андрій Попеляєв) вже вкотре здобув титул чемпіона України. Свою чергову перемогу Вадим виборов на офіційному чемпіонаті в Луцьку у суботу, 18 червня, на дистанції 3000 метрів з перешкодами («стипль-чез»).

Слободенюк переміг із значним відривом від суперників. Його переможний час – 8 хвилин, 36 секунд та 68 сотих, що не є олімпійським нормативом, але на одну секунду краще від нормативу на Чемпіонат Європи.

«Перед стартом домовлялися допомагати один одному зі сильними спортсменами з Білорусі та Молдови, але всі вони свої обіцянки провалили. Очевидно, що через дуже спекотну погоду. Ймовірно, що якби були більш сприятливі погодні умови, то і суперники показали б кращий час і мені вдалося б виконати олімпійський норматив», - прокоментував Слободенюк перебіг подій під час змагань для ERVE.UA.

Він також повідомив, що найймовірніше наступний старт проведе на Чемпіонаті Європи 6-10 липня в Амстердамі. Там він знову буде штурмувати олімпійський норматив.

«Золотий дубль» у Луцьку оформила рівнянка Наталя Прищепа. У п’ятницю, 17 червня, вона перемогла у бігу на 1500 метрів, а в неділю, 19 червня, була першою на дистанції 800 метрів, випередивши на заключних 100 метрах ще одну українську зірку Наталю Лупу.

Обидві вибігли із 2 хвилин! У Прищепи 1.59.08 хв, у Лупу - 1.59.70 хв. І навіть третя в цьому забігу, Ольга Ляхова, також їде на Олімпіаду — 2.00.51! В четвертої, Насті Ткачук, - час, що дозволяє взяти участь у чемпіонаті Європи.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Юні рівненські легкоатлети відзначилися на Чемпіонаті України в Запоріжжі

Рівненські легкоатлети зібрали вражаючий врожай нагород у Луцьку

Крім перемоги Наталії Прищепи, Рівненщина здобула у неділю ще дві нагороди: Олена Колесніченко фінішувала другою у забігові на 400 метрів з бар'єрами, а Василь Євчук сенсаційно здобув бронзу на 800 метрів у чоловіків.

Зазначимо, що друге місце Колесніченко та виконаний нею олімпійський норматив означають, що Рівненська область буде мати ще одне представництво на Олімпійських іграх 2016 в Ріо.

Рівнянка Ольга Земляк (тренер Басенко С.) фінішувала у фіналі на 400 метрів серед жінок третьою. Причому, переможниці – Ользі Бібік – Земляк програла всього дві десятих секунди. Час Ольги на фініші – 51.89 с.

БІЛЬШЕ ФОТО З ЧЕМПІОНАТУ












На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ