Ми у Facebook
23.06.2016, 15:00

Рівненське сміттєзвалище: чи готові комунальники до надзвичайних ситуацій

Після пожеж у Львові на Грибовицькому сміттєзвалищі, важливим є питання готовності рівненських комунальників до надзвичайних ситуацій на рівненському сміттєзвалищі.
За словами фахівця прес-служби Рівненської ДСНС Дмитра Мельника, рівненське сміттєзвалище нагадує багатоповерхівку. Там накопичується метан, який періодично займається. А тому рівненським рятувальникам доводиться іноді допомагати комунальному автотранспортному підприємству 17-28 гасити сміття. Рівненський полігон із захоронення сміття знаходиться на балансі КАТП 17-28. Директор цього комунального підприємства Ростислав Кралюк розповів ОГО, чому на сміттєзвалищі виникають пожежі, і як можна їх уникнути:

Результати перевірки колонії на Рівненщині: переламані ребра, погане харчування, утримання без світла і води

- Основна причина займання сміттєзвалища — накопичення метану. А тому один із заходів, який дозволить уникнути пожежі — дегазація, тобто відкачування метану. Цим має намір займатися товариство “МайстерЕнергоІнвест”, яке за допомогою власного обладнання відкачуватиме газ, щоб пізніше переробляти його в енергію. Приблизно через два тижні працівники цього підприємства збираються почати бурити лунки на полігоні, необхідні для дегазації. Згідно з їхніми планами, перший кіловат енергії таким чином вироблять уже до кінця липня.

Рівненські волонтери придумали, як запобігати п'янству серед військових

Також Ростислав Кралюк підкреслює, що вживаються додаткові заходи для безпеки рівненського полігону утилізації сміття. Зокрема, працівники КАТП 17-28 підключили гідранти до рівненського сміттєпереробного заводу щоб мати більший обсяг води для гасіння можливих пожеж. На території рівненського сміттєзвалища розташовані пожежні рукави у місцях, де може відбутися займання сміття. А крім цього, там постійно чергує пожежна бригада, яка має власну машину для гасіння вогню.

До речі, нагадаємо, що міська влада обіцяє розпочати процес дегазації сміттєзвалища уже кілька років. Почати цей процес планували ще у липні 2015 року.





На правах реклами