Ми у Facebook
23.06.2016, 16:20

Рівнянам пропонують гроші на інтернет-інструменти "впливу на владу"

Отримати гроші за нові ідеї інтернет-проектів, що сприятимуть розвитку електронного урядування, пропонують рівненським активістам та ІТ-фахівцям. Це можуть бути сайти, портали, мобільні додатки, які покращують доступ до адміністративних сервісів, спрощують діалог громадянина та чиновників, відкривають інформацію, яка раніше була доступна лише представникам влади.
У Рівному презентували всеукраїнський конкурс IT-проектів «EGAP Challenge» від міжнародної програми «EGAP», що фінансується швейцарським урядом.

Рівненські волонтери придумали, як запобігати п'янству серед військових

Завдання конкурсу – спонукати активних громадян та фахівців IT-сфери розробляти нові інструменти електронної демократії, котрі сприятимуть не лише більш тісному зв’язку із владою, а й впливу на неї у вирішенні спільних проблем.

У селі з найвищим приростом населення в Україні y школі не вистачає місць

Загальний бюджет конкурсу становить 4,5 мільйони гривень. Розробники ІТ-проектів можуть отримати від 2 до 12 тисяч доларів на їхнє створення і підтримку. Окрім того, дофінансовувати або ж допомагати певним ресурсом можуть компанії «ІBM», «Cisco», «De Novo», «Intel», які висловили свою підтримку проекту.



Організатори конкурсу сподіваються протягом трьох років створити близько 80 нових продуктів. Щоправда, відбір проектів відбуватиметься у кілька етапів, серед яких – зустрічі «Креативні вікенди», під час яких ці ідеї обговорюватимуть із фахівцями. Найближчі заходи заплановані на 2-3 липня (Одеса та Вінниця), та 9-10 липня (Луцьк). Взяти участь насамперед у Луцькому «вікенді» й пропонують й рівненським громадським діячам та ІТ-фахівцям.

Докладніше про конкурс можна дізнатись на сайті http://egap.in.ua/.






На правах реклами