Де рівненським старшокласникам засвоїти ази професій

26.06.2016

Ти навчаєшся у 9 класі та ще не плануєш вступати до вищого навчального закладу,а залишаєшся у школі? Хотів би зайнятися чимось цікавеньким та навіть отримати початкову освіту в якійсь галузі впродовж 10-11 класів?
Тоді на тебе чекає Рівненський міжшкільний навчально-виробничий комбінат (РМНВК). Тут кожен матиме змогу вивчитися на няньку, дизайнера, молодшу медсестру по догляду за хворими, кулінара, перукаря-модельєра та водія.

Сама я навчаюся за спеціальністю «Молодша медсестра по догляду за хворими». Дуже цікаво вчитися, адже навіть якщо я не піду працювати за цією спеціальністю, я зможу всі свої набутті знання використовувати в сім’ї. Тепер я без проблем можу вколоти укола, зробити інгаляцію, розслабляючий або медовий масажі, виміряти артеріальний тиск та пульс, накрити стіл хірурга та приготувати самого лікаря до операції, приготувати різні мазі, болтушкі і олійки. Також я вмію доглядати за лежачими хворими та людьми в післяопераційний період. Все це я вчила не тільки теоретично, а й закріпляла на практиці в Рівненській обласній клінічній лікарні. Я проходила практику в гінекологічному, травматологічному та торакальному відділеннях. Після проходження практики я збільшила запас своїх знань в галузі медицини.

Але не тільки ця спеціальність є захоплюючою. Я поспілкувалася з ученицею, яка навчається на спеціальності «Перукар-модельєр» і вона дала мені таке коротеньке інтерв’ю про свої враження від навчання.

– Насте, чому ти вибрала піти саме на перукаря?
– В подальшому житті я планую працювати саме у цьому профілі, тому Навчальний комбінат став першим кроком який полегшить навчання у вищому навчальному закладі.

– Які враження від навчання?
– Перший семестр 10 класу – це суто теорія . Мені було цікаво. Головне – вчити весь матеріал, тоді на практиці набагато легше .

– Що саме тобі подобається в твоїй спеціальності?
– Моя спеціальність дуже цікава. Я люблю працювати з волоссям. Моїй фантазії немає краю, я можу годинами вигадувати все нові і нові зачіски.

Мені подобається дарувати людям радість і посмішку і бачити їхні задоволені обличчя. Вони задоволені роботою, яку я виконала буде то стрижка фарбування, зачіска чи відновлення волосся – немає різниці, все приносить радість та задоволення клієнту. Процедури відновлення волосся взагалі приводять клієнтів у приємний шок, бо воно стає гладеньке, рівне та слухняне. Водночас я сама отримую неймовірний кайф, бо люблю вовтузитись з волоссям. Загалом це моя стихія, мені це подобається.

– Які поради ти можеш дати тим, хто буде іти на цю спеціальність в наступному році?
– Я не раджу йти на цю спеціальність людям, які не мають до цього хисту і терпіння. Бажання швидко зникає і ти просто змушуєш себе приходити на заняття. Хіба таке навчання приносить задоволення?

Отож, «учком» – це місце де кожен учень зможе протягом 2 років вивчитися на спеціальності цікавій для нього. Тому наступного року двері учбового комбінату будуть відкриті для кожного десятикласника.

До теми:

Не зупиняйтесь – удосконалюйтесь!

Як я обрала собі професію

Мудрі не працюють, а роблять те, що подобається
Анна ПОПЕНКО, випускниця Школи універсального журналіста

переглядів: 930

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *