Ми у Facebook
29.06.2016, 11:00

На Гощанщині пройшли обласні змагання з авіамодельного спорту

Відкриті обласні змагання учнівської молоді з авіамодельного спорту (вільнолітаючі моделі) відбулися на базі авіаційного спортивного клубу «Воронів» товариства сприяння обороні України (Гощанський район). Перемогу у них здобули представники Кореччини, другими та третіми стали дубенчани.
Організатором змагань виступив комунальний заклад «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівненської обласної ради.

У змаганнях брали участь дев’ять команд: Дубенського, Здолбунівського, Корецького, Костопільського, Млинівського, Рівненського районів, міст Дубна, Рівного та комунального закладу «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді». В особистому заліку виступила команда Рівненської гімназії «Гармонія» Рівненської міської ради. 52 моделі 43 учасників змагались у таких класах: F-1-А, F-1- В, F-1- Н, F-1-J, F-1- G, F-3- J.

Змагання проводились у складних погодних умовах, за частих швидких змін температурних показників та вологості повітря. Однак, це не змогло суттєво вплинути на результати польотів, так як рівень підготовки спортсменів та техніки команд виявився досить високим. Боротьба за першість точилась до останнього дня змагань. Тільки польоти моделей радіокерованих планерів дали змогу остаточно визначити трійку призерів.

Відповідно до протоколів роботи суддівської колегії:

І місце виборола команда Корецького району (районний Будинок школярів);

ІІ місце – команда міста Дубна (міська станція юних техніків);

ІІІ місце – команда Дубенського району (районний Будинок учнівської молоді).

Організатори заходу висловлюють щиру вдячність Рівненській обласній організації Товариства сприяння обороні України (Кошину С.М., Рудиці В.Р.) та Рівненському авіаційно-спортивному клубу Товариства сприяння обороні України (Ковальчуку С.О.) за сприяння в проведенні даного заходу та постійну підтримку дитячого авіаційного спорту.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Обласні змагання з авіамодельного спорту виграли учні із Корецького району

У Млинові відбулися обласні змагання з авіамодельного спорту

Нагадаємо, що згідно з планом роботи управління освіти Рівненської обласної державної адміністрації 15 червня відбувся обласний семінар-практикум для керівників творчих об’єднань з авіамоделювання з теми «Профіль крила для вільнолітаючих авіамоделей класів F–1–A, F–1-H, F–1–B, F-1–G». В ході семінару було розглянуто проблемні моменти, що виникають при виборі профілю крила, матеріалу крил та фюзеляжу; акцентовано увагу на використанні найбільш економічних та мінімально затратних матеріалах. Крім того, учасники семінару не минули своєю увагою ще одну проблему, що залишається на сьогодні - гвинти для гумомоторних літаків. Питання, як правильно провести кручення, обробити площини, визначити кути атаки були дуже актуальними. Вибір прототипу для радіокерованого планера з урахування оптимального профілю крила, правильне розміщення апаратури всередині фюзеляжу, балансування моделі - питання, що викликали інтерес у починаючих авіамоделістів.

В цілому, семінар пройшов у невимушеній обстановці, кожен учасник мав змогу як задовольнити власний інтерес щодо вирішення складних проектних питань, так і поділитись своїми напрацюваннями.





На правах реклами