Ми у Facebook
29.06.2016, 11:40

Рівненщина: хочемо у Європу, а ставлення до доріг - не європейське

Заступник начальника Служби автодоріг Рівненщини Микола Козачок висловив обурення тим, як не по-європейськи ставляться до доріг керівники українських підприємств.
"Мене особисто, як заступника начальника Служби з експлуатаційного утримання доріг, дивує позиція керівників підприємств та власників великовагових транспортних засобів, які, в першу чергу, в таку спеку не звертають увагу на обмежувальні дорожні знаки щодо навантаження на вісь авто та інформацію, яка розміщена на великих інформативних табло міжнародної траси Київ-Чоп, і продовжують попри заборону перевозити понаднормові вантажі, - висловився п. Козачок. - Хоча Служба автомобільних доріг неодноразово на своєму офіційному сайті, в засобах масової інформації розміщувала інформацію щодо введення в дію температурного режиму та обмеження руху великовагових транспортних засобів в період спекотної погоди з чітким розташуванням майданчиків для відстою транспорту. Однак є і недобросовісні перевізники, які геть не звертають на це увагу та продовжують багатотонними вантажівками руйнувати дорожнє покриття, на відновлення якого сьогодні Служба доріг мобілізувала всі сили та засоби, аби забезпечити належні умови проїзду.

Скільки коштує кілометр української дороги

Ми сьогодні нарікаємо на стан наших доріг, які самі ж і руйнуємо, порівнюємо з європейськими шляхами. Але при цьому забуваємо, що у Європі за такі навантаження під 60 т, в кращому випадку, такий автомобіль просто конфіскували б.

На Рівненщину можуть повернути габаритно-ваговий контроль для авто

Тому ще раз нагадуємо усім водіям та перевізникам, що при температурі повітря понад +28ºС рух великовагових транспортних засобів загальною вагою понад 24 т і навантаженням на вісь більш ніж 7 т дорогами загального користування області тимчасово обмежено в період.

Загалом, підсумовуючи вищевказане, хочеться нагадати, що сьогодні потрібно бути господарем не лише на своєму підприємстві, а й господарем нашої країни, дбати про майно держави так, як дбаємо за своє".





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ