Ми у Facebook
01.07.2016, 17:30

Найбільше цього року на Рівненщині подорожчали фрукти

Фото 1ul.ru

Ціни за п'ять місяців цього року в області в середньому зросли на 6%, в Україні - на 5,2%.
Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої на Рівненщині зросли на 1%. Найбільше (на 15,6–13,1%) подорожчали фрукти та продукти переробки зернових. Крім того, на 11,7–0,4% зросли ціни на шоколад, масло, кисломолочну продукцію, сири, рибу та продукти з риби, олію соняшникову, безалкогольні напої, макаронні вироби, кондитерські вироби з борошна, м’ясо птиці, сметану, маргарин та інші рослинні жири, кондитерські вироби з цукру, яловичину, хліб. Водночас суттєво на 44,9% знизилися ціни на яйця. На 20,8–0,6% подешевшали в ціні сало, рис, овочі, цукор, свинина, молоко.

За скільки у Рівному продають чорниці і полуниці

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 2%, що пов’язано з подорожчанням алкогольних напоїв на 8,1%. У той же час ціни на тютюнові вироби знизилися на 2%.

З 1 липня майже вдвічі зростуть тарифи на тепло й гарячу воду у Рівному

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 28,3% відбулося в основному за рахунок підвищення тарифів (цін) на природний газ (на 45,8%), електроенергію (на 25,2%), каналізацію (на 21,6%), водопостачання (на 18,9%), плати на утримання та ремонт житла (на 5,8%) та квартирної плати (на 4%).

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 6%, що насамперед спричинено підвищенням цін на амбулаторні послуги на 10,6%, послуги лікарень – на 6,1%, фармацевтичну продукцію, медичні товари та обладнання – на 4,7%.

Чи пускатимуть рівнян за ягодами і грибами у Білорусь

Зростання цін на транспорт у цілому на 7,5% пов’язано з подорожчанням палива та мастил – на 11,8%, перевезень залізничним транспортом – на 4,8%, автомобілів – на 4,1%.

За інформацією Головного управління статистики у Рівненській області.





На правах реклами