Ми у Facebook
01.07.2016, 17:00

Рівнянка поділилася враженнями про Собор Святого Стефана у Відні [+Фото]

Редактор видавничого дому “ОГО” Ольга Данилюк побувала на GENsummit2016, який відбувався у Відні. Окрім цікавих лекцій, учасники саміту мали можливість побувати на екскурсіях мальовничою столицею Австрії. Своїми враженнями від побаченого Ольга поділилася з читачами OGO.ua.
Найперше, коли починаю згадувати про пам'ятки, які мені найбільше запам'яталися з усього побачено, найперше у пам'яті виринає образ мальовничого Собору святого Стефана. Його направду можна вважати символом австрії. Адже це неймовірна споруда на будівництво якої пішло два століття.

БІЛЬШЕ ФОТО

Собор добре видно з багатьох точок міста, адже він розташований практично у самому центрі австрійської столиці. Не буду приховувати, що і ми часто використовували шпилі Собору, як вказівник, куди нам далі рухатися.



Собор розташований на одноіменній площі Святого Стефана, район, де знаходиться пам'ятка відносять до Старого міста і якщо ви вже попрямували до Собору, то порд з ним можете і далі продовжити неймовірну подорож-екскурсію містом.

На екскурсії Собором нам розповіли про те, що спочатку споруда мала зовсім інший вигляд. Нині — це виражений готичний стиль з легкими елементами бароко. Насправді ж до перебудови у XII столітті цей католицький храм був збудований виключно у романському стилі. Перебудова ж, яка тривала у XIV-XVI століттях повністю змінила його стилістику.



Екскурсію у соборі вам можуть провести екскурсоводи, тоді це коштуватиме під 10 євро, а якщо ви бажаєте прослухати екскурсію самостійно, то маєте таку можливість завдяки спеціальним екскурсійним автоматам, в яких, вкинувши два євро зможете дізнатися відповіді на чимало своїх запитань.

БІЛЬШЕ ФОТО

Якщо ж говорити про внутрішній інтер'єр Собору, то тільки відкривши двері, ви поринете ніби у інший світ, де все пронизане старовиною та духовністю. В самому храмі зберігається чимало пам'яток. Серед яких - надгробок з червоного мармуру імператора Фрідріха III, прекрасна кафедра для виголосу проповіді, вражає своїми розмірами величний орган, також у Соборі прекрасний готичний вівтар та ще багато цікавого.





Багатьох туристів, зокрема і нас, привабила можливість піднятися на одну із веж Собору та подивитися на мальовничий відень з висоти більше 60 метрів. Собор Святого Стефана має дві вежі: Північну, недобудовану, висотою в шістдесят сім метрів, і Південну, що підноситься над землею на сто тридцять шість метрів. На Піведенну вежу ми і вирішили піднятися. Коштує така екскурсія п'ять євро. Проте за ці кошти ви отримуєте неймовірну можливість піднятися на 343 сходинки у вузенькому проході. Проте, коли ви підніметеся на оглядовий майданчик, то втома відразу ж кудись зникає. А краєвиди, які відкриваються з висоти 67 метрів просто казкові.



БІЛЬШЕ ФОТО

Собор Святого Стефана стоїть на катакомбах, в яких поховано близько одинадцяти тисяч осіб, у тому числі й кілька поколінь Габсбургів. Туристи теж мають можливість туди спуститися на екскурсію. Зізнаюся, ми цього не робили, але дізналися, що це коштує 4 євро.

Екскурсії по Собору Святого Стефана проводяться щодня в ранкові (9.00 – 11.30) і післяобідні (13.00 – 16.30) години по буднях і в післяобідні години – по вихідних. Огляд Північної та Південної вежі здійснюється з ранку (8.30-9.00) і до вечора (17-18).

БІЛЬШЕ ФОТО

Stephansplatz 3, 1010, Wien, Österreich, Координати: 48.208436, 16.374006.
Їхати метро лінії U1, U3 до станції Stephansplatz.







На правах реклами