Ми у Facebook
01.07.2016, 10:30

На Рівненщині 60 бурштинокопачів з палицями погрожували поліцейським (+ФОТО)

Так захищали своє старательське майно.
Мотопомпу, приладдя для незаконного видобутку бурштину та автомобіль, як повідомили з відділу комунікації Головного управління Нацполіції Рівненщини, поліцейські вилучали в урочищі Азалія, що поблизу смт Клесів Сарненського району. Тут ведеться нелегальний видобуток бурштину.

Вирив на власному полі останки військового (+ФОТО)

Але близько 60 старателів у балаклавах, тримаючи в руках дерев’яні палиці, заблокували дорогу правоохоронцям та погрожували застосувати фізичну силу. На вимоги поліцейських припинити чинити опір не реагували і навіть проявляли агресію. Однак поліцейським вдалося доставити вилучене у старателів майно до Сарненського райвідділу поліції. Зауважимо, що для виїзду на нелегальні бурштинові копанки, зазвичай, старателі використовують старі автомобілі, щоб не шкода було, як конфіскують, і без номерів, щоб важче було ідентифікувати власника. Так було і цього разу.

Жахи про вченого-маніяка, якого назвали викрадачем з могили Марійки з Рівненщини

За цими фактами відкриті кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України "Порушення правил охорони або використання надр", та за частиною 2 статті 342 "Опір працівникам поліції". Якщо будуть встановлені особи нелегальних старателів, які ховалися під масками, за першою статтею їм загрожуватиме штраф від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років. За другою статтею, за якою відкрито кримінальне провадження, передбачене покарання у вигляді штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на три-шість місяців, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Екс-губернатор Рівненщини Віктор Матчук - про бурштинову лихоманку і способи її зупинки












На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ