Ми у Facebook
03.07.2016, 09:30

Рівненщина: 3 липня на Козацьких Могилах вшановують пам’ять полеглих у битві під Берестечком

У неділю, 3 липня, на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви» у с. Пляшева Радивилівського району відбудуться урочистості, приурочені до 365-ї річниці битви під Берестечком.
На Козацьких Могилах очікується Патріарше богослужіння за участю Патріарха УПЦ КП Філарета з духовенством (09:00 – 12:30).

Також 3 липня, в день Всіх святих землі української, буде проведена вселенська панахида у Свято-Георгіївській церкві за упокій душ загиблих українських козаків і новітніх українських героїв, які полягли за незалежність України на сході країни. Її очолить Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

За традицією, після божественної літургії відбудеться урочиста хода та покладання квітів до пам’ятника героям Берестецької битви 1651 року на території заповідника (початок о 12:30).

У програмі – козацьке таборування, Козацька Тризна, виступи професійних та аматорських творчих колективів з патріотичними піснями, ярмарки народних ремесел, народні забави, заняття з козачатами, екскурсії по музею і полю Берестецької битви, козацькі презентації та змагання.

14:00 – 16:00 – спортивні заходи «Козацька сила»: перетягування канатів, змагання на гирях; показові виступи «Козацької лицарської школи» м.Київ; показові виступи «Школи козацького гарту» м. Ковель; демонстрація та змагання із козацької системи двобою «Хорт».

16:00 – 19:00 – виступи офіційних представників козацтва України, польських Куликових Братств та представників кримськотатарського народу України на головній сцені дійства

Для гостей і учасників урочистостей буде організована екскурсія в козацькому демонстраційному таборі, інформує www.rv.gov.ua.

Також відбудеться історична реконструкція українських Купальських вечорниць від Центру історичної спадщини України, вечір кримськотатарської культури та козацький салют.

До охорони публічної безпеки та порядку будуть задіяні 95 працівників поліції Рівненщини. Про це повідомили з відділу комунікації ГУНП
в Рівненській області. Поліцейські нестимуть службу впродовж усіх заходів. Зокрема, правопорядок правоохоронці забезпечуватимуть під час Патріаршого богослужіння і вселенської панахиди в Свято-Георгіївській церкві, під час урочистої ходи та концертної програми.

Нагадаємо, торік участь у берестецьких заходах взяли шість тисяч осіб. Цьогоріч очікується значно більша кількість учасників та гостей, у тому числі з Києва, Волині та Польщі.





На правах реклами