Ми у Facebook
03.07.2016, 10:30

ВІДЕО - Демобілізований з Рівненщини привіз зі Сходу боєприпаси "на талісманчики"

55-річний доброволець із Березнівщини привіз на Рівненський полігон боєприпаси, з якими був затриманий поблизу КПП.
Мешканець села Велике Селище Березнівського району пішов добровольцем в зону АТО у квітні 2015 року. Близько місяця тому приїхав на територію Рівненського полігону, звідки був демобілізований 30 червня, повідомляє ГУНП у Рівненській області. Та коли повертався додому, за межами контрольно-пропускного пункту у селі Нова Любомирка, його зупинив патруль загального відділу військової служби правопорядку Збройних сил України.

Під час перевірки документів та огляду його особистих речей було виявлено бойову гранату РГД-5 із запалом, чотири бойові патрони калібру 5,45 мм та три сигнальні ракети.




Зі слів чоловіка, боєприпаси він прихопив зі Сходу. Із патронів мали бути "талісманчики" (сувенірні вироби), а за допомогою гранати хотів глушити рибу.










За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Усе вилучене для проведення експертизи направлене до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

"Усі військовослужбовці, які схильні до неправомірної поведінки будуть притягнуті до дисциплінарної, а в разі потреби – до кримінальної відповідальності, — повідомив начальник прес-служби оперативного командування «Захід» Анатолій Прошин.

Відповідно до санкції статті чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від двох до п’яти років.





На правах реклами