Ми у Facebook
05.07.2016, 08:20

Рівненському гурту "OT VINTA" заборонили в`їзд до Польщі

Музикантів затримали на кордоні та повідомили, що їм заборонено в'їжджати на територію Польщі.
Після того, як польському Перемишлі скасували концерт українського гурту "OT VINTA", а також усі заходи до свята Івана Купала 2 липня, рівнян запросили виступити на концерті у Варшаві. Але музикантів затримали прикордонники на 9 годин і повідомили, що гурту "OT VINTA" безстроково заборонено в`їзд на територію Польщі.







У Польщі скасували концерт рівненського гурту OT VINTA


На своїй сторінці у Фейсбук лідер гурту Юрій Журавель написав:

"Українці Перемишля запросили нас на свято Купала на 2 липня, але мер міста, миттєво відреагувавши на загрози місцевих ультрас спалити сцену, переконливо рекомендував організаторам фестивалю не запрошувати гурт OT VINTA. Мовляв, сил місцевої поліції не вистачить, щоб гарантувати безпеку учасників фестивалю і не варто провокувати поляків присутністю упівських піарників. Свято Купала було скасовано.
Але Спільнота Солідорності з Україною вирішила запросити OT VINTA у Варшаву на одну з головних сцен міста. Ми рушили у дорогу. Офіційний лис від Люблінського Консулату мав допомогти нам швидко і легко пройти кордон. Так і сталося на українській стороні. А от поляки почали робити щось незрозуміле. Після зняття відбитків пальців і перевірки документів нас відвели у приміщення з тісним кабінетиком, де вже було чоловік 7 і протягом 9 годин викликали по одному і заповнювали бланки. Згодом нам пояснили, що прийшов наказ від МВС Польщі не пропускати нас через кордон..."






А учасник гурту Сергій Мирончук написав:

"...Пройшовши Український кордон, на Польській границі нас попросили пройти для уточнення інформаці... Просидівши 9 годин нам повідомили, що на гурт OT VINTA в кількості 4-х чоловік діє безстрокова заборона в'їзду на територію Польщі, тобто на завжди поки її не знімуть. Лишається питання чи знімуть взагалі..."








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ