Ми у Facebook
05.07.2016, 20:00

Рівненські рятувальники - про пожежну безпеку під час жнив

Пора жнив особливий пожежонебезпечний період. Загрозливу обстановку створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, які нерідко знаходяться у не справному стані, а також людська недбалість та безвідповідальність.
Рівненське міськрайонне управління ГУ ДСНС України у Рівненській області закликає населення та суб‘єктів господарської діяльності дотримуватися пожежної безпеки під час збирання урожаю і звертається із проханням виконувати основні правила пожежної безпеки:

Рівненські рятувальники - про відпочинок на природі


1. Зернозбиральна техніка, трактори, а також машини, які перевозять зерно, повинні бути забезпечені засобами пожежогасіння та протипожежним інвентарем вогнегасники, лопати, мітли і т.п.

2. Випускні труби двигунів машин та агрегатів повинні бути обладнані надійними іскрогасниками.

3. Корпуси комбайнів забезпечені заземлювальними металевими ланцюгами, що торкається землі.

4. Хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових, та торф’яних масивів, автомобільних шляхів та залізниць мають бути обкошені і оборані смугою не менше 4 метра.

5. Перед косовицею хлібні масиви необхідно розбити на ділянки площею не більше 50 га. Між ділянками слід робити прокоси не менше 8 м завширшки. Посередині прокосів проорати смугу не менше 4 м завширшки.

6. При збиранні, безпосередньо на хлібному масиві площею понад 25 га, необхідно мати трактор з плугом на випадок пожежі.

7. Для запобігання потраплянню соломи, пилу на випускний колектор двигуна забороняється робота тракторів, автомобілів та іншої зернозбиральної техніки без капотів або з відкритими капотами. При відсутності капотів, випускний колектор повинен бути захищений металевим щитком.

8. Заправлення паливом збиральної техніки здійснювати за межами поля на відстані 30м, при заглушеному двигуні.

Рятувальники застерігають рівнян від теплового удару [+ПОРАДИ]


9. Забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях.

10. Скирти на відстані 5м від основи повинні бути оборані захисними смугами не менше 4м завширшки, обгороджені та обладнані блискавкозахистом.

Головний фахівець ВЦЗ РМРУ ГУ ДСНС України у Рівненській області Ігор Сас





На правах реклами