Враження рівнян про літню школу англійської мови з американцями

05.07.2016

Як відомо, 2016 рік оголошено роком англійської мови. На запитання «Скільки українців володіють англійською мовою?» відповісти дещо складно. Дослідники ж виявили, що порівняно з багатьма країнами Європи Україна відстає у спілкуванні іноземною мовою. Але цю проблему можна вирішити!
MGI (Michael Gott International) – це інтерактивний курс англійської мови, засновником якого є американський місіонер Майкл Готт. Коли він уперше відвідав Київ із групою студентів, народилася ідея зі створення практичного курсу англійської мови для України. Було очевидно, що українським студентам не вистачало розмовної практики з носіями мови. У 1991 році організація Майкл Готт Інтернешнл (MGI) вперше провела курси в Гданську (Польша). Зовсім скоро команда вчителів і волонтерів почали приїжджати в Україну, Білорусь, Кубу та Молдову, але саме в Україні було проведено найбільше курсів, ніж у будь-якій іншій країні. Щорічно проводилось їх шість і більше. Історія MGI нараховує більше двохсот курсів англійської мови в 7 різних країнах, і більш ніж 120 з них пройшли у великих містах України: від Києва до Одеси, від Львова до Харкова. Курси проходять в рамках благодійної акції і тому навчання є безкоштовним. Реєстраційний внесок в розмірі 50 грн направлений на покриття канцелярських витрат.

У 2016 році вже вчетверте Майкл Готт зі своєю командою приїхали до Рівного та провели англійську школу. Рівняни могли відвідати її з 13 по 23 червня в НВК №2 «Школа – Ліцей». Цього року навчання пройшли понад 1100 мешканців міста різної вікової категорії (від 16 років і старше). Школу відвідувала не тільки молодь, а й люди поважного віку, а це означає, що «вчитися ніколи не пізно». Навчання відбувалося в 4 сесії (10:00 – 12:00, 13:30 – 15:30, 16:00 – 18:00, 19:00 – 21:00). Всі учасники, за результатами співбесіди, були поділені на групи за рівнем знання мови ( 8 рівнів – Ва, Ве, С, І, І+, А-, А, SA). Зранку до вечора 17 викладачів-американців допомагали жителям Рівного вдосконалювати свої знання в розмовній англійській, а ті хто вперше стикнувся з нею, навчали її азам. Усі «студенти», так американці називають своїх учнів, мали чудову змогу покращити володіння іноземної в живому спілкуванні з носіями мови. Вони отримали море позитивних емоцій і дипломи про закінчення курсу MGI.

Я спілкувалася з багатьма «студентами» і запитала їх, що саме сподобалось їм в англійській школі. Вони з радістю поділилися своїми незабутніми враженнями. Варто зазначити, що не було жодного негативного відгуку. Викладачі стали для них справжніми друзями, а «студенти» ніколи не думали, що вчити англійську можна так легко і цікаво.

Анна, 19 років: «Ця школа – щось надзвичайне!! Люди що проводять її – це мега позитивні, енергійні та працьовиті американці, що приїхали із різних куточків США. Вони витрачають свій час на нас просто так, не отримуючи нічого взамін. Ця школа – це місце де тебе справді люблять. Ти приходиш, тобі завжди посміхаються, пам’ятають твоє ім’я і щомиті готові дружньо обійняти чи потиснути руку. Це приємно та весело і далі ти вже з посмішкою крокуєш в зал. Що до уроків, подобається те, що це не банальне сидіння за партою і вивчення англійської мови, а дружня атмосфера в колі, де твій вчитель – твій друг. Пояснення та вивчення англійської мови проходить дуже легко та цікаво у формі запитань, розмов, відповідей, обговорень в парах, групах чи всі разом. Будучи на уроках жоден з нас не був обділений увагою. Особисто я в захваті від цієї школи та цих американців. Це велика можливість знайти друзів та познайомитись з великою кількість людей, а головне легко та цікаво навчитись розмовляти англійською мовою!!!»

Антон, 24 роки: «Американці, люди з-за океану, приїхали за свої кошти в Україну, щоб навчати англійської мови. Прийшовши вперше, я був дуже здивований їхній активності, привітності, дружелюбності, веселості. Не зважаючи на те, що в нас остання сесія на 19:00, і перед нами було ще три, вони всі посміхаються. Дякую Майклу та його команді за цю працю. Дякую Роману, який допомагав зрозуміти те, що було незрозумілим. Дякую Крісті, моїй викладачці, за круті уроки англійської. Якби в школі нам так викладали б англійську, я впевнений, усе було б по іншому. А ці англійські пісеньки, які ми співаємо, вони такі “заразні”, ця мелодія постійно крутиться в голові. Загалом, усе круто!»

Руслан, 16 років: «Англійська школа – це просто щось неймовірне. Тут можна не лише підтягнути свій рівень англійської, але й отримати теплоту і гарний настрій від американців. Особисто для мене, вчителі, яким більше 50 років, стали справжніми друзями з гарним почуттям гумору, з якими можна поспілкуватися на різні теми. Ці люди – це вчителі за покликанням і я не відчуваю ніякого бар’єру між нами, навіть вікового. Американці – люди прості, з якими дуже легко”.

Христина, 20 років: «Я дуже задоволена роботою, яку проводять американці в нашому місті. А це колосальна робота! Зважаючи на те, що це люди не досить молодого віку, я вражена, яку позитивну енергію вони передають нам. Ми вчимось тут не тільки розмовляти англійською! Ми знаходимо тут нових друзів!»

Людмила, 43 роки: «У нас була дуже цікава група. Більшість людей старшого віку, є дві сімейні пари… Мені дуже подобається, що дивлячись на американців, які теж в більшості літні люди, наші студенти дуже активно намагаються вчити мову. Нехай Господь благословить цей час і всіх цих людей»

…Отже, Майкле і вся ваша команда, дуже просимо, приїжджайте до нас ще, з нетерпінням чекаємо зустрічі наступного літа!
Анна ПОПЕНКО, випускниця Школи універсального журналіста

переглядів: 3 857

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *