Ми у Facebook
06.07.2016, 12:40

Рівнянам будуть надходити повідомлення про податок на нерухомість

Власники нерухомості до 1 липня 2016 року мають отримати податкові повідомлення-рішення.
В поточному році фізичні особи сплачуватимуть податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки за 2015 рік, за ставками і пільгами, чинними у 2015 році. Обчислення суми податку з об’єктів нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси власника такої нерухомості, виходячи із загальної площі кожного з об’єктів нежитлової нерухомості та відповідної ставки податку.

Все, що рівнянам варто знати про податок на нерухоме майно

При цьому платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мають право звернутися з письмовою заявою до Центру обслуговування платників податкової інспекції за місцем проживання для проведення звірки даних щодо:

об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;

розміру загальної площі об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;

права на користування пільгою із сплати податку;

розміру ставки податку;

нарахованої суми податку.

Жителям Рівного вже нараховують податок на нерухоме майно

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, контролюючий орган за місцем податкової адреси платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим.

До 1 липня 2016 року за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) платника податку буде направлено податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку з зазначенням відповідних платіжних реквізитів. Термін сплати податку становить 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.





На правах реклами