Ми у Facebook
06.07.2016, 13:06

Як виглядатиме майбутній реконструйований стадіон "Авангард" - рівняни можуть побачити на відео

Відновлення стадіону — один із амбітних планів міської влади. Завдяки реконструкції “Авангард” може змінитися до невпізнанності.
Міський голова Рівного Володимир ХОМКО зазначає, що на реконструкцію стадіону планують виділити 100 мільйонів гривень з міського бюджету. Відновити стадіон хочуть за кілька років. Проект реконструкції розробила львівська архітектурна компанія “Артпростір”, яка виграла відповідний конкурс. Представник цієї компанії сьогодні, 5 липня, презентував проект реконструкції стадіону. Головний архітектор компанії “Артпрострір” Олексій ОЛЕКСЮК розповідає, що перед фахівцями окреслили кілька ключових завдань: відновити стадіон до стану, який відповідає світовим стандартам, збільшити на стадіоні кількість посадкових місць, а також забезпечити комфорт для глядачів.



Аби не блокувати роботу стадіону, зазначає архітектор, роботи вирішили провести у декілька етапів. Перший етап включає у себе відновлення центрального входу, головної трибуни та реконструкція приміщень для спортсменів. На цьому етапі запланували здійснити прибудову до стадіону, що забезпечить створення нових глядацьких місць. Другий етап — реконструкція трибуни, яка знаходиться навпроти головного входу. Там хочуть створити приміщення для футболістів, VIP-ложу, яка зможе вмістити близько 20-ти людей, а також приміщення для коментатора.



Третій етап — це відновлення комунікацій стадіону, створення системи дренажу, підігріву та поливу поля. Четвертий етап передбачає реконструкцію бокових трибун. Там хочуть забезпечити стоячі місця для фанатів, а також відвідувачів концертів, які також можуть відбуватися на “Авангарді”.

Як зміниться "обличчя" стадіону “Авангард” у Рівному



В результаті реконструкції, за словами Олексія ОЛЕКСЮКА, також має з’явитися приміщення для тренувань легкоатлетів, а от розширити бігові доріжки — не вдасться, їх і далі залишиться шість. На стадіоні буде також 6 постійних входів-виходів, а також 2 аварійних та 11 тисяч накритих глядацьких місць (накриття виготовлять з легких, композитних матеріалів).



Реконструкція стадіону “Авангард” у Рівному: проект розробляють архітектори з іншого міста

Володимир ХОМКО підкреслює, що відновлять не тільки сам “Авангард”, але й прилеглу територію, яка має стати місцем відпочинку для рівнян, де будуть алеї, нові лави та хороше освітлення. Міський голова сподівається, що реконструкція може початися уже наприкінці цього року. Для цього планують виділити 25-30 мільйонів гривень.



Який вигляд хочуть надати стадіонові “Авангард” після реконструкції, ви можете побачити на презентаційному відео:






На правах реклами