Ми у Facebook
06.07.2016, 17:00

Рівне відвідають колишні безпритульні на велосипедах [+Фото]

У п'ятницю, 8 липня, через територію Рівненської області проїдуть учасники навколосвітнього велопробігу «Україна без сиріт». Участь у велоподії візьмуть близько тридцяти колишніх безпритульних, найменшому з яких – вісім років.
Серед учасників велотуру – прийомні діти, колишні сироти, вихованці та випускники інтернатів, а також усиновителі, представники громадських та благодійних організацій.

Близько дванадцятої години велоколону зустрінуть у Рівному.

Засновники та учасники навколосвітнього велосипедного туру поспілкуються з пресою та розкажуть про мету акції (район Рівненського зоопарку).

О 14.00 – відбудеться «круглий стіл» щодо розвитку сімейних форм виховання, подолання безпритульності та проблем, пов’язаних із соціальним сирітством. Участь у заході візьмуть керівництво Рівненської ОДА, організатори велотуру, директори дитячих будинків, вихователі, громадські діячі (облдержадміністрація, к.201).

Стартували учасники велотуру з Європейської площі Києві 5 липня і планують проїхати через п’ять українських областей. Крім Рівненської, це Київська, Житомирська, Волинська та Львівська.

На прес-конференції 5 липня організатори велотуру розповіли, що хочуть, щоб в кожної української дитини були батьки, а потреби в інтернатах не вникало.

Команда всеукраїнської громадської організації «Україна без сиріт» наголошує, що це не перший велотур. У довоєнний період велосипедисти подолали близько 15 000 км.

За словами Уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, в Україні зараз більше 700 інтернатів, більше 100 тисяч дітей знаходяться в цих закладах. Він наголосив, що дітям краще жити в сім’ях, а не без батьків.

В рамках велотуру учасники велопробігу відвідають Західну Україну, Польщу, Литву, Латвію, Естонію, Фінляндію, Швецію, Норвегію, Данію. Фінішує велотур 9 вересня в Німеччині. Загалом вони запланували проїхати п’ять тисяч кілометрів.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Юні рівненчани здобули золото на Чемпіонаті України з велосипедного туризму

Рівне прийняло обласний чемпіонат з велотріалу












На правах реклами