Ми у Facebook
13.07.2016, 12:00

У заповіднику на Рівненщині поклали штабелями бурштинокопачів (+ФОТО)

Так спрацювали поліцейські у спецоперації на бурштинових копанках Рокитнівського району.
Про це у соцмережі Фейсбук повідомив міністр МВС Арсен Аваков.

Провести спецоперацію вирішили після того, як завдяки безпілотникам спецпідрозділу "Дніпро-1" було виявлено на найбільш віддаленій від населених пунктів території заповідника у Рокитнівському районі бурштиновий "клондайк". До того ж, безпілотники бурштинокопачі обстріляли, збивши два з трьох.

Генпрокурор: "Обороти бурштинової "мафії" такі, як військовий бюджет країни"

А сьогодні зранку спецпідрозділи поліції затримали групу нелегальних бурштинокопачів, які до того ж чинили спротив спецпризначенцям. У них вилучили броньований тягач марки МТЛБ.

Модні прикраси з бурштину (+ФОТО)

Аваков написав, що нині бандити бурштинової "мафії" намагаються підбурити місцевих мешканців відбити у поліції затриманих і тягач. Тож закликав їх не піддаватися на провокації. Також він пообіцяв не допустити контролю баронів-бурштинщиків над копанками і їхньої бандитської влади у регіоні, пригрозивши за необхідності залучити додаткові підрозділи Нацгвардії та поліції.



Майже все майно родини "бурштинового" прокурора Рівненщини записане на дружину й сина

Міністр МВС також висловив сподівання на те, що колеги-міністри якомога швидше внести на розгляд Верховної РАди нове законодавство, яке регулюватиме видобуток бурштину, і подякував керівнику поліції Рівненщини Сергію Князєву та його підлеглим за "державницьку позицію".














На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ