Ми у Facebook
14.07.2016, 14:20

Літо-2016: скільки готові витратити українці на відпустку

З сайту byhgalter.com

За даними опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua, дві третини «білих комірців» поїдуть у відпустку цього літа. У більшості з них розмір відпускних не перевищуватиме 3 тис. грн. із розрахунку на одного члена сім’ї. Якщо грошей не вистачить, будуть відпочивати меншу кількість днів або виберуть більш бюджетний варіант.
За рік кількість офісних співробітників, які поїдуть у відпустку, помітно зросла, особливо тих, які відправляться відпочивати за кордон. При цьому інфляція і підвищення цін змушують українців переглянути свій бюджет на відпочинок. За даними опитування hh.ua, трохи менше половини «білих комірців» скоротили розмір відпускних, дещо менше третини — збільшили, і ще понад чверть планують витратити стільки ж, скільки витратили минулого року.

Де відпочити на Рівненщині біля водойм: бази, які знають не всі



Вартість відпочинку й сума, яку готові витратити «білі комірці», повністю залежить від займаної посади і, як наслідок, рівня доходів. За даними опитування, 38% офісних співробітників виділять на відпустку не більше 3 тис. грн із розрахунку на одного члена сім’ї. При цьому серед рядових співробітників таких майже половина, серед керівників середньої ланки — дещо більше третини, а серед топ-менеджерів — не більше 15%.
Кожен шостий збирається витратити від 3 до 5 тис. грн на особу, практично кожен п’ятий — від 5 до 10 тис. грн, дещо менше п’ятої частини — від 10 до 20 тис. грн. І лише 9% можуть дозволити собі відпочинок, який коштує дорого, — від 20 тис. грн. Як показують дані опитування, в основному небюджетний відпочинок доступний топ-менеджерам і власникам компаній.

Чверть українців не може дозволити собі відпочинок влітку



Як стверджує більшість офісних співробітників, інфляція внесла свої корективи до їхніх планів на проведення відпустки. Тому понад чверть опитаних проведуть на відпочинку меншу кількість днів, а п’ята частина має намір взагалі відмовитися від поїздки. Ще кожен сьомий буде відпочивати в Україні й стільки ж підберуть більш бюджетний тур за кордоном. Менше чверті «білих комірців» запевнили, що інфляція ніяк не вплинула на їхні плани поїхати на відпочинок.

Відпочинок-2016 на Білому озері: ціни й умови



Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в червні 2016 року. В опитуванні взяли участь 1509 респондентів із різних регіонів України.





На правах реклами