Ми у Facebook
14.07.2016, 15:00

Рівне може помолодшати

Дослідники сумніваються у достовірності першої згадки про місто.
В Енциклопедії історії України зазначено, що «…Перша письмова згадка про Рівне датована 1283 р., міститься в латиномовній польській хроніці...». Про таке ж стверджується і у інших виданнях. Якщо вірити цим джерелам, то місто в цьому році відзначить 733 річницю заснування.

Рівне: екскурс у минуле та сьогодення міста [+Фото]

Однак дослідження учителя історії, краєзнавця Михайла Галанзовського та рівненського журналіста, дослідника, краєзнавця Миколи Камінського та інших заперечують те, що викладені у перелічених джерелах вище факти стосуються саме міста Рівного. Так, за їхніми словами, Рівному буде лише 700.

Окрім цього, сумнів у віку Рівного висловив Інститут історії Національної академії наук України.

Цікаві сторінки історії Рівного

На підставі цих досліджень Рівненське обласне об’єднання «Просвіта» розпочинає форум "Рівне - рік заснування". Пропонуються різні форми наукового обговорення: круглі столи, дискусії, публікації, у тому числі й через соціальні мережі. Матеріали досліджень просять надсилати на електронну адресу: rvprosvita@ukr.net

Запрошують долучитися до обговорення фахівців у сфері історичної науки, краєзнавства, мовознавства з України, Польщі, Литви, Білорусі.
Завершення науково форуму планується науковою конференцією.





На правах реклами