Ми у Facebook
18.07.2016, 15:20

Представник Сарненщини відвідав «Українські лісопильні»

Новий деревообробний завод, що будується у Костополі має запрацювати вже до кінця 2016 року.
Наступним кроком україно-шведського інвестиційного плану стане побудова другого лісопильного заводу у Сарненському районі. Тому познайомитись з виробництвом «Українських лісопилень» до Костополя запросили голову Сарненської районної ради Руслана Серпенінова. Співвласник лісопилень, шведський інвестор Йохан Дунбек провів представнику Сарненщини екскурсію по підприємству та ознайомив його з виробничими потужностями і особливостями сучасного процесу виготовлення пиломатеріалів – від подачі деревини до складу готової продукції. Голова райради оглянув виробничу площадку підприємства та обговорив перспективи реалізації такого проекту у Сарненському районі.

«Українські лісопильні» у Костополі впроваджують європейський досвід виробництва




- Я приємно вражений високим рівнем автоматизації та технічного оснащення виробництва. Я побачив тут нові сучасні технології та обладнання, які дозволять виробляти високоякісну продукцію. Сьогодні інвестиції є одним з основних факторів виведення нашої економіки з кризи, тому ми раді, що інвестор обрав саме наш регіон, адже з появою такого підприємства ми зможемо відмовитись від примітивного вивозу лісу, а будемо самі його переробляти, створюючи нові робочі місця , наповнюючи місцеві бюджети та розвиваючи деревообробну галузь у регіоні. Тому ми будемо всіляко сприяти реалізації цього інвестиційного проекту на Сарненщині. - прокоментував свій візит Руслан Серпенінов.



Одне з головних питань, яке цікавило голову райради – це екологічна безпека. Представники підприємства роз’яснили, що нове виробництво – це екологічно чистий процес, що відповідає сучасним європейським стандартам екологічної безпеки. Окрім того, відходи лісопиляння будуть використовуватись як паливо для котельні, що забезпечить безвідходний процес виробництва. Під час візиту представник Сарненського району обговорив з інвестором ряд економічних та соціальних питань, пов’язаних з реалізацією даного проекту.



"Українські лісопильні" потрапили в рейтинг 10 молодих перспективних підприємств України


Нагадаємо, що нове лісопильне підприємство - україно-шведський інвестиційний проект, який залучає у Сарненський район 20 млн. євро та створює близько 100 нових робочих місць. На підприємстві планують використовувати лише деревину з сертифікатом походження та виготовляти 250 тис. м ³ пиломатеріалів на рік. Запуск нового лісопильного заводу на Сарненщині запланований вже на 2017 рік.






На правах реклами