Ми у Facebook
18.07.2016, 17:04

Волинське дербі: «Верес» - «Волинь» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У понеділок, 18 липня, рівненський «Верес» проведе товариський поєдинок з луцькою «Волинню». Матч між географічними сусідами, який носить неофіційну назву «волинське дербі», відбудеться на стадіоні «Авангард» у Рівному. Початок поєдинку – о 18:00.
Як повідомляє Інформаційна служба НК ФК «Верес», вже минуло майже двадцять років з останнього офіційного поєдинку між рівненським клубом та луцькою «Волинню», а дух дербі все ще живий у пам’яті вболівальників. Заповнені трибуни, завжди безкомпромісні матчі, часті сутички між фанатами – такими були зустрічі «Авангард» - «Торпедо» в союзні часи, такими ігри «Верес» - «Волинь» залишилися в роки Незалежності. І от дербі команд з двох сусідніх обласних центрів повертається…

Всього команди зіграли 61 поєдинок. Перший матч між цими командами відбувся 26 червня 1960 року у Луцьку, перемогу здобули рівняни («Волинь» — «Колгоспник» — 0:1). Востаннє в офіційному поєдинку «Верес» та «Волинь» грали 20 червня 1997 року у чемпіонаті Першої ліги, тоді волиняни перемогли – 1:0. Потім ще було кілька товариських зустрічей, остання з яких у 2010 році завершилася також на користь лучан – 8:1.

Загалом у «Волині» на дві перемоги більше, ніж у «Вереса» - 25 проти 23, а от різниця краща у рівнян, як забили 76 м’ячів, а пропустили 71 гол. Ще тринадцять ігор завершилися внічию.

І хоча майбутнє протистояння теж матиме товариський статус, навряд чи команди погодяться бодай на нічию, принаймні обидва харизматичних наставники – Володимир Мазяр та Віталій Кварцяний звикли боротися лише за перемогу.

Крім того, перший спонсор НК ФК «Верес» (Рівне) ТМ INTER BETON розіграє цінний подарунок серед уболівальників.



МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненський «Верес» у товариському матчі обіграв львівські «Карпати»

На зборах «Верес» переграв суперників у п’ятому матчі поспіль







На правах реклами