Ми у Facebook
19.07.2016, 08:20

За продаж власних овочів та фруктів податок платити не треба

Не оподатковуються доходи фізичних осіб, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, вирощеної на городах. Діяльність, пов'язана з веденням особистого селянського господарства, не відноситься до підприємницької діяльності.
При цьому якщо власник сільськогосподарської продукції має ще земельні паї, але не використовує їх (здає в оренду або обслуговує), отримані ним доходи від продажу сільськогосподарської продукції то податок від продажу продуктів теж не сплачується.

Рівняни стали більше їсти солодощів

У разі перевищення розміру площі земельних ділянок більше 2 гектар, дохід від продажу сільськогосподарської продукції підлягає оподаткуванню на загальних підставах (ПДФО за ставками 18 % і військовим збором – 1,5 %).

При продажу сільськогосподарської продукції її власник має подати податковому агенту копію довідки про наявність у нього земельних ділянок.Оригінал довідки зберігається у власника сільськогосподарської продукції протягом строку позовної давності з дати закінчення дії такої довідки. Довідка видається сільською, селищною або міською радою за місцем податкової адреси.

Рівняни діляться секретами смачного тіста на піцу

За матеріалами ГУ ДФС у Рівненській області





На правах реклами