Ми у Facebook
22.07.2016, 07:30

Рівнянка про військовий переворот в Туреччині: “Я півгодини бачила, як стріляли військові”

Жінка якраз відпочивала разом із своїм чоловіком та неповнолітнім сином, коли сталася спроба військового перевороту.
Рівнянка Анна (ім`я змінене — Авт.) разом із сім’єю вирушила на відпочинок у місто Мармарис в Туреччині. Розповідає, відпочинок проходив абсолютно спокійно і ніщо не віщувало якихось карколомних подій — турки традиційно були дружніми та привітними до гостей . Тільки в одну ніч місцеві працівники готелю, а також чоловіки-турки, які проживали в готелі, зібралися і емоційно перемовляючись між собою, вийшли на вулицю. Залишилися лише їхні дружини та діти. Виявляється, це була ніч на 16 липня, коли стало відомо про спробу перевороту спланованого турецькими військовими й Президент Туреччини Тайіп Ердоган закликав своїх громадян вийти на вулицю й підтримати демократію.



- Пізніше ми почули постріли та вибухи, я півгодини бачила, як світилися трасуючі черги, коли військові обстрілювали президентський готель, який розташований за кілька кілометрів від нашого, напередодні ми ще пропливали неподалік нього на катері. Потім почувся гул літаків й пролунали вибухи, - розповідає Анна.

Рівняни занепокоєні нічним переворотом у Туреччині




Виявляється, повсталі військові почали не тільки обстрілювати готель, звідки встиг виїхати Ердоган, але стали його бомбардувати.

Рівнянка зізнається, що попри небезпеку, страху ні вона, ні її близькі не відчували: семирічний син навіть не прокинувся, хоча в готелі виникла невелика паніка.

Чи безпечно рівнянам літати з Рівного в Анталію – коментар від представника Рівненської облдержадміністрації



До речі, як повідомляє ряд видань, внаслідок воєнного перевороту в Туреччині загинуло більше двох сотень людей, близько півтори тисячі — травмовані.



Відео штурму готелю Ердогана опублікувало інформагенство Anadolu у власному Твіттері. Відео з каналу користувача Ютуб "Demo Danelia"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ