Ми у Facebook
20.07.2016, 17:20

Загиблий на Рівненщині солдат нарешті знайде спокій (+ФОТО, ВІДЕО)

Нещодавно, 30 червня, 32-річний дубенчанин знайшов на своєму полі неподалік села Кривуха рештки скелету людини, військову каску та протигаз часів Другої світової війни.
Про цю знахідку чоловік повідомив правоохоронців. Поліцейські прибувши за викликом, знайшли у касці рештки скелету, На дні каски також лежав папірець із маркуванням каски, поруч лежала велика кількість стріляних гільз 1939 року випуску, пара шкіряних черевиків та протигаз.





Петро Яковчук — журналіст газети “Червона зірка” розповідає, що у червні 1941 року німецькі війська вели переможний наступ на територію Радянського союзу. За свідченнями істориків, під Дубно відбувся бій, у якому взяло участь понад 3200 танків (близько 2500 радянських і близько 800 німецьких). У кровопролитній битві зійшлися 1-ша танкова група групи армій «Південь» Вермахту й радянські механізовані корпуси Південно-Західного фронту.Бій відбувався протягом тижня — з 23 по 29 червня 1941 року. Вважається найбільшою танковою битвою за всю історію. Коли німцям вдалося захопити територію, то своїх солдат вони поховали, а противників залишили.

Журналіст розповідає, що за свідченнями старожил села Кривухи, усе тамтешне поле встелили тіла загиблих солдат.

[url=http://ogo.ua/articles/view/2015-01-25/50769.html]20 фільмів про Другу світову війну, які варто подивитися українцям




Поблизу знайдених рештків при дорозі стоїть хрест із написом: «Воїнам Червоної армії, які загинули на цьому полі у 1941 році», поруч росте кущ троянд, який посадив хтось невідомий.



Правоохоронці відправили рештки загиблого воїна на судово-медичну експертизу, яка має встановити, коли він загинув. Експертиза триватиме протягом місяця, після цього невідомого героя поховають, як і личить, з усіма військовими почестями.



Поліцейські також звернулися до організації пошуку жертв війни та політичних репресій «Пам'ять», вони провели розкопки місця, де були знайдені рештки загиблого солдата часів Другої світової війни.



Більш детальніші дослідження місця битви проведуть, коли люди зберуть урожай. Належить знайти інші рештки загиблих солдат і поховати належним чином.

За повідомленням відділу комунікації поліції Рівненської області.






На правах реклами