Ми у Facebook
21.07.2016, 21:15

Благодир: наразі медицина – один з головних пріоритетів

Голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків і депутат Рівненської обласної ради Юрій Благодир заявив про особливу увагу представницької влади області до галузі охорони здоров’я.
«Медичне питання наразі має надзвичайно важливу вагу, - заявив журналісту нашого видання депутат. - У фокусі - реформа децентралізації, а отже, й реформування галузі охорони здоров’я. Існуюче фінансове забезпечення цієї сфери нездатне в повному обсязі покрити потреби населення в якісній медичні допомозі».

Юрій Благодир констатував, що існуюча система забезпечення населення медичними послугами застаріла, має бути реформована й влада області активно над цим працює. «Фінансування медичної галузі не враховує процесу старіння населення, особливо в сільській місцевості. У результаті сьогодні практично всі фінансові ресурси спрямовуються на оплату праці медпрацівників і комунальні послуги. А обов’язок забезпечення препаратами перекладено на плечі самих хворих і лікарів» - констатував депутат.

Тим не менш, навіть за такої ситуації є позитивні зрушення. Як зазначив Юрій Благодир, під час робочої поїздки в Гощанський район минулого місяця, він побачив як місцевий колектив поступово долає наявні проблеми. Так, колектив Гощанської ЦРЛ за підтримки місцевої влади проводить успішні роботи по модернізації відділення лікарні, реконструює стоматологічне й реанімаційне відділення.

До теми:

Медицина та освіта: що потрібно знати об’єднаним громадам про реформу

У Горбакові на Гощанщині стартували роботи у недобудованій школі





На правах реклами