Ми у Facebook
25.07.2016, 17:00

Рівнянин Чачуа забив перший м’яч «Карпат» у новому сезоні Прем’єр-ліги [+Відео]

Футболіст з Рівненщини Амбросій Чачуа, який захищає зараз кольори львівських «Карпат» в українській Прем’єр-лізі, допоміг своїй команді здобути крупну перемогу у стартовій грі сезону. Львів’яни у Дніпрі обіграли кам’янську «Сталь» із рахунком 3:0, а перший гол в матчі виявився на рахунку рівнянина.
«Сталь» - «Карпати» - 0:3

Голи: Чачуа, 41, Бланко Лещук, 43, 61.

Попередження: Карасюк, 29, Пашаєв, 57, Васін, 74, Воронін, 75 – Новотрясов, 8, Кравець, 26, Чачуа, 74.


Як повідомляє офіційний сайт ФК «Карпати», оновлений склад, несподівані розташування і зарядженість з перших секунд – саме такими побачили уболівальники львівські «Карпати» у першому матчі 26-го чемпіонату України. Ліга Парі-Матч стартувала у п’ятницю, тож «леви» та кам’янська «Сталь» відкривали другий матч у першому турі. Але якщо погода у Дніпрі була дуже навіть футбольною, то поле на «Метеорі» бажало кращого. Буквально вигоріла трава обіцяла створили для обох команд чимало несподіванок.

Підопічні Сергія Зайцева з перших же хвилин кинулися у солідний пресинг, накриваючи суперника. Звичайно, у нового тренерського штабу не було достатньо часу для того, щоб команда усе робила як по нотах, але прогрес у діях футболістів більш ніж помітний.

Трохи лячно було за новий центр оборони, де більш досвідчений Нестеров діяв у парі з молодим Лобаєм. Кілька разів сталевари ледь не скористалися незіграністю, але пощастило... Ближче до середини тайму «Карпати» намацали гру у контратаках і вони почали «левам» вдаватися. Так, після однієї з флангових передач, гості зрозуміли, що оборона «Сталі» теж не ідеальна, чим можна скористатися. Ту передачу у падінні замикав Чачуа, але влучив у штангу. Власне, пробивав він вже в падінні, тому претензій хавбеку ніхто не висловлював. Більше того, Чачуа таки свого добився. Розігравши штрафний у центрі, м’яч потрапив до Костевича, який скинув круглого паралельно до лінії карної зони. Прекрасно в цій ситуації зіграв Лещук, який прибрав захисника, не доторкнувшись до м’яча. А от Чачуа нічого не залишалося, як просто пробити метрів з 22-ох. Цей удар став несподіванкою для Паньківа – досвідчений кіпер нічим зарадити не зміг – 0:1!

Після першого забитого м’яча гості відзначилися ще двічі, а Чачуа, навіть, встиг заробити «гірчичник».



Відзначимо, що розгромивши на стадіоні «Метеор» кам’янську «Сталь» з рахунком 3:0, «Карпати» одержали ювілейну, 40-у, перемогу з великим рахунком в українському елітному дивізіоні. Найбільше великих вікторій «зелено-білих» зафіксовано в матчах з «Кривбасом» – 5 розгромів та «Іллічівцем» – 4.

Цікаво, що за всю історію клубу, включаючи радянські часи, «Карпати» після 11-річної перерви тільки 6-й раз перемагають з великим рахунком у стартових матчах нового чемпіонату, у тому числі вперше (!) на полях суперників.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненський квартет не допоміг «Карпатам» у грі проти «Волині»

Рівненчанин Чачуа зіграв тайм у складі збірної України

Крім Чачуа в матчі 1 туру Прем’єр-ліги України був задіяний ще один гравець з Рівненщини – Олег Голодюк. Екс-партнер Амбросія по «Карпатам» дебютував у поєдинку за свій новий клуб із Полтави. Дебют виявився вдалим, адже «Ворскла» на власному полі переграла одеський «Чорноморець». Уродженець Вараша провів на полі практично весь матч і був замінений лише на 82 хвилині.

Нагадаємо, що вже у найближчий четвер, 28 липня, Голодюк має всі шанси включитися в боротьбу за єврокубок. Адже «Ворскла» у третьому кваліфікаційному раунді в Хорватії зіграє перший поєдинок із загребським «Локомотивом».







На правах реклами