Ми у Facebook
28.07.2016, 18:30

П’ять спортивних шкіл Рівного об’єднають в одну комунальну [+Фото]

Рівненська облдержадміністрація ініціюватиме створення обласної комунальної спортивної школи. Туди увійдуть 5 дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста Рівне. Таке рішення прийняли керівники спортивних закладів та товариств на нараді під керівництвом заступника голови ОДА Світлани Богатирчук-Кривко.
За словами заступника голови ОДА, спортивні школи утримувалися за рахунок державних грошей. З початку цього року фінансування передано на обласний бюджет. Коштів на утримання усіх шкіл не вистачає. Проте і закривати їх не можна.

«Обласна влада підтримуватиме та спробує максимально зберегти тренерський склад ДЮСШ. Власне тому й виникла ідея створення одного спортивного закладу, що фінансуватиметься із обласної скарбниці», - повідомила Світлана Богатирчук-Кривко.

Із таким об’єднанням погодилися представники фізкультурно-спортивної сфери. Зокрема, в.о. голови обласної організації ФСТ «Авангард» Петро Лавор розповів, що деякі школи наразі не тільки не мають тренувальної бази, але їм не вистачає грошей на сплату за енергоносії та виплату зарплати тренерам.

Тож, за результатами наради Світлана Богатирчук-Кривко доручила надіслати запит на Міністерство молоді та спорту щодо надання роз’яснення механізму створення обласного спортивного закладу.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Муляренко вручив Наталі Прищепі сертифікат на 25 тисяч

Рівненські спортсмени зможуть отримати 300 тисяч за олімпійську медаль

Водночас заступник голови ОДА підкреслила, що обласна влада ініціюватиме перед органами місцевого самоврядування передачу фінансування ставок тренерів цих обласних шкіл, які працюють у районах. Адже, не слід забувати, що процес децентралізації незворотній, тому рано чи пізно перед об’єднаними громадами виникне питання фінансування не тільки тренерів, а й загалом спортивних закладів.

Загалом на Рівненщині функціонує 39 ДЮСШ, у яких тренуються понад півтори тисячі вихованців. Вони беруть участь не тільки у загальноукраїнських чемпіонатах, а й світових.













На правах реклами