Ми у Facebook
29.07.2016, 19:00

Як сьогодні почуваються врятовані на Рівненщині ведмеді (+ФОТО)

Про це повідомили на офіційній сторінці Луцького зоопарку у Фейсбук.
Нагадаємо, що тварин із покинутого пересувного зоопарку рятували в Дубровиці ще у лютому

Пара ведмедів після порятунку оселилася у Луцьку. Луцький зоопарк не мав можливості переселити тварин із кліток на колесах, а тому до цього часу співробітники могли лише забезпечували ведмедям спокій та якісне харчування.

Власник покинутих на Рівненщині тварин погрожує зоопаркам

Лише 5 липня для врятованих ведмедів звільнилася "квартира". Тварин спочатку приспали, а тоді перенесли до вольєра.

- Сама історія виселення вражає. Адже тварини перебували у таких малесеньких клітках, що без розрізання залізних прутів дістати їх було неможливим. Ми припускаємо, що їх маленькими поселили там і жодного разу не випускали, - йдеться у повідомленні зоопарку. - Поки тварини спали, ветлікарі оглянули їх. І дійшли шокуючи висновків. Адже візуально оцінивши ведмедів, коли ті прибули до Луцька, ми зробили висновки, що їм по років 2 (співвідношення розміру й ваги). Однак фахівці зі столиці (з допомогою спецметодик) визначили, що клишоногим 10 і 8 років. І через умови харчування та проживання на стадії формування організму вони не те що не виросли, а ще й мають фізичні вади (деформації). Ці ведмеді – менші за 3-річних самочок!



ВІДЕО: на Рівненщині тварин приватного зоопарку залишили напризволяще

Зараз звірі мають просторе житло. Проте тварини поводяться трохи боязко. Провівши життя у майже коробці, ведмеді, піднявшись на підвищення з колод у новому вольєрі, не знали, як спуститися вниз. Через кілька ведмедів спробують вивести на прогулянковий майданчик.






На правах реклами