Ми у Facebook
30.07.2016, 17:00

Чемпіонат України. 2 тур. ПФК «Суми» - «Верес» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У суботу, 30 липня, рівненський «Верес» проведе матч другого туру Чемпіонату України серед команд першої ліги. Суперником рівнян буде ПФК «Суми». Гра відбудеться на сумському стадіоні «Ювілейний» і розпочнеться о 18:00.
Як повідомляє Інформаційна служба НК ФК «Верес», на стадіоні «Ювілейний» у Сумах клуб з Рівного зіграє вперше із серпня 2010 року. Спогади про той матч у рівненських вболівальників залишилися не надто приємними. На «Авангарді» сумчани, які тоді локомотивом рухалися до першої ліги, забили тоді швидше мертвому, аніж живому «Вересу» шість «сухих» м’ячів.

За сумою двох матчів у чемпіонаті 2010-2011 (який «Верес» так і не дограв до кінця, знявшись зі змагань посеред турніру) сумчани обіграли рівнян з різницею м’ячів – 9:0. До речі, в обох тих поєдинках за «Суми» відіграв Андрій Бурдіян, який минулої осені також захищав кольори вже відродженого НК «Верес».

ПФК «Суми» - «Верес» - 3:0 (0:0)
01 серпня 2010 року, Суми, ст. «Ювілейний».
ПФК «Суми»: Мачулін – Можаєв, Вечтомов, Бурдіян, Салатін, Ретушняк (Рогачов, 60), Войтович, Бусаргін (Марченко, 49), Бундаш (Матлаш, 82), Осадчий (Пукась, 81), Горкун.
«Верес»: Печинський – Котюк, Воротеляк, Жук, Хлібович, Новосад, Єфімчук, Вознюк (Калласте, 86), Оксенюк, Назарчук (Нагорнюк, 73), Любар (Бубнович, 84).
Голи: Горкун (47, 78), Марченко (68).
Попередження: Осадчий (76) – Хлібович (8), Воротеляк (33).
Вилучення: Хлібович (66, повторне попередження).

«Верес» - ПФК «Суми» - 0:6 (0:2)
16 жовтня 2010 року, Рівне, ст. «Авангард».
«Верес»: Суходолов – Єфімчук, Жук (Воротеляк, 46), Фірсов (Калласте, 68), Котюк, Новосад, Оксенюк, Хлібович (Городнюк, 68), Гаврилюк (Бубнович, 80), Гайдук (Назарчук, 60), Любар (Жилинський, 80).
ПФК «Суми»: Мачулін – Можаєв, Вечтомов, Бурдіян, Салатін, Ретушняк (Матлаш, 67), Войтович, Богачов, Пукась, Бондарчук (Радченко, 73), Горкун.
Голи: Горкун (24, 90), Войтович (30, 77), Бондарчук (57), Радченко (87).
Попередження: Новосад (56) – Салатін (63).

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненський «Верес» почав сезон у Першій лізі з виїзної перемоги

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

Ще чотири матчі у своїй історії рівненський «Верес» зіграв у середині дев’яностих у чемпіонаті першої ліги із попередником ПФК «Суми» - клубом «Явір» (Краснопілля).

В історії протистояння суперників баланс на боці сумчан. У шести матчах «Верес» зазнав чотирьох поразок (трьох – розгромних) та лише одного разу переміг.

У згаданих поєдинках рівняни забили у ворота «Явора» та ПФК «Суми» усього три м’ячі, пропустивши шістнадцять. У складі «Вереса» відзначалися Ігор Українець, Руслан Шапоренко та Віталій Шевчук.

Історія протистояння ПФК «Суми» - НК «Верес»:

Загалом - 6 матчів: +4, =1, -1
Різниця м’ячів 16:3

У Сумах - 3 матчі: +3, =0, -0
Різниця м’ячів 10:2

У минулому сезоні сумчани у чемпіонаті першої ліги фінішували третіми з кінця. Команда уникла перехідних матчів тільки завдяки рішенням Конференції ПФЛ та Виконкому ФФУ про розширення другого за рангом дивізіону чемпіонату України.

У міжсезоння ПФК «Суми» зазнав кількох вагомих кадрових втрат. Клуб зокрема покинули тренер Богдан Єсип і Артур Западня, які підписали контракти з НК «Верес». Досвідчений воротар Костянтин Махновський приєднався до чернігівської «Десни».

Матч першого туру чемпіонату 2016-2017 сумчани зіграли на виїзді проти столичного «Арсеналу». Завдяки голу В’ячеслава Койдана, який цього літа перебував на оглядинах у таборі Народного Клубу, ПФК «Суми» вели у рахунку, втративши перемогу на останніх хвилинах зустрічі. У підсумку – нічия 1:1.

Довідка:

ПФК «Суми»
Попередні назви: «Явір» (Краснопілля);
Рік заснування – 1982 (засновано ПФК «Суми» - 2008);
Досягнення: чемпіон другої ліги 1995, чемпіон другої ліги 2012.

Тим часом, черговим поповненням «Вересу» став 23-річний центральний захисник Антон Братков. Рівненський клуб уклав з гравцем річний контракт.



Антон є уродженцем міста Кропивницький, але в 13-річному віці він перебрався до школи київського «Динамо». За плечима у футболіста виступи за різноманітні збірні України від U-16 до U-21. Паралельно він грав за молодіжний склад «Динамо» та за «Динамо-2».

Виступатиме у «Вересі» Антон Братков під №5.

Для довідки:

Братков Антон Вікторович
Народився – 14 травня 1993 року
Зріст – 185 см
Вага – 73 кг








На правах реклами