Ми у Facebook
02.08.2016, 12:00

Рівненський «Комфорт-Сервіс» на турнірі в Одесі став срібним призером

Футзальна команда з Рівного «Комфорт-сервіс» взяла участь у престижному турнірі SUMMER FUTSAL FEST 2016, який пройшов в Одесі. Рівненчани зуміли пробитися до фіналу змагань і лише там поступилися місцевому колективу.
Про результати та перебіг подій на одеських майданчиках з тарафлексовим покриттям розповіли у Федерації футзала Києва.

1 тур. Атлет (Житомир) – Комфорт-Сервіс (Рівне) 1-4 (1-2)

Голи: Литвиновський, 4 – Гергелюк, 8, Басич, 11, Новак, 19, Зелінський, 23

На паркет у складі рівнян вийшов перевдягнений «Кардинал-Рівне», але попри це у перші хвилин не було зрозуміло в якій формі грає практично повністю екстра-лігівський колектив. Вже на 4-й хвилині дальній удар досвідченого Сергія Литвиновського у самісінький кут дозволив житомирянам вийти вперед. Сергій Піддубний мало того, що грав, то ще й змушений був підганяти своїх гравців відкриватися: «Саня, йди вперед, йди вперед!». Граючий тренер у всій красі. Можливо допомогли підказки головного тренера, а можливо й щось інше, однак надалі хлопці з Рівненщини перехопили ініціатив і швиденько організували два голи.

В другому таймі перевага «Комфорт-Сервісу» стала ще більш відчутною. Особливо важко житомирянам було стримати Богдана Новака, який, здавалося, іноді занадто розслаблено ставився до власних моментів. Втім, свою справу Богдан зробив. На 19-й хвилині він шикарно розвернувся на лівому фланзі повз свого опонента і елегантно перекинув воротаря - недаремно ж його у збірну викликали. А потім «комфортівці» розіграли зразкову контратаку в дотик і Зелінський доправив м’яч у ворота з метра. За три хвилини до кінця Дмитро Демчик у «Атлета» вийшов 5-м польовим, але на результат гри це ніяк не вплинуло.

2 тур. Комфорт-Сервіс (Рівне) – Чорне Море (Одесса) 1-1 (1-1)

Голи: Новак (1) - Мансуров (14)

Стартовий матч другого ігрового дня розпочався з забитого м’яча. Вже на п’ятій секунді поєдинку Новак після розіграшу з центрального кола відкрив рахунок. Звісно, ніхто не чекав від зіркових ветеранів позиційного нападу у рівних складах, щойно головний арбітр дозволив вводити м’яч у гру, як Стародубовський вже перейшов центральну лінію і підключився до атак. Та гол ніяк не приходив – грамотно побудований захист і надійна гра голкіпера довгий час зберігали ворота Комфорту сухими. Але коли до м’яча дійшов Мансуров, не допомогли ні рикошет, ні захисник, ні реакція голкіпера – чудовий постріл у ближню дев’ятку – і рахунок зрівняно!

Оскільки У цьому матчі обидва колективи теоретично влаштовувала нічия, ніхто події на майданчику не форсував. Чорне море методично проводили свої позиційні атаки з рідкими підключеннями кіпера, а от рівняни, затиснуті на власній половині, зробили ставку на контр випади. Однак, попри чудові нагоди у Павленка, Пилипіва та того ж Мансурова, здобути перемогу морякам не вдалось. Нічия, яка не засмутила нікого.

3 тур. Комфорт-Сервіс (Рівне) – SW (Херсон) 5-4 (3-2)

Голи: Басич (3), Новак (8 с.в.), Піддубний (11), Сондак (13), Концеба (29, 30) - Волонтірь (6), Кравец (26), Іванов (29)

Після червоної картки у попередньому матчі херсонський SW вимушений був виходити на гру з Комфорт-Сервісом без свого лідера, Леоніда Помігалова. Забігаючи наперед відмічу, що загін не помітив втрату бійця (це хороша новина для Херсону), але й на перемогу не награв (це вже погана новина…).

Активність рівнян втілилась в забитий м’яч вже на третій хвилині, постарався Басич. Одразу ж у SW знайшлась відповідь у вигляді голу Волонтиря. А вже через три хвилини Комфорт взагалі був у ролі наздоганяючи – прикрий рикошет від Новака змусив капітулювати Котюка. В такі моменти зазвичай велика відповідальність лягає на плечі лідерів, і з нею лідери рівнян впорались досконало – Піддубний і Сондак повернули гру у звичне для своєї команди русло.

Усі ключові епізоди другого тайму вмістились у відтинок часу з 29 по 30 хвилину. Саме тоді Павло Концеба оформив дубль, чим практично зняв питання про переможця зустрічі. І саме тоді Іванов таки змусив Котюка ще раз витягати м’яча з сітки воріт, що ніяк на розподіл очок вже не вплинуло.

Отож у своїй групі рівняни фінішували першими - 7 очок, другим став «Атлет» (Житомир) – шість, треті - Чорне Море (Одесса) - 4, останні - SW (Херсон), які не набрали жодного очка.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

У рівненських футболістів зник кубок

«Славія» обіграла «Комфорт-Сервіс» у фіналі Кубка ОГО 2015 [Фото+Відео]

1/4 фіналу. Комфорт-Сервіс (Рівне) - PARTIZAN (Київ) 6-5 (0-2)

Голи: Басич (21), Гергелюк (24, 40), Сондак (36, 37), Концеба (40) - Мельник (7, 18, 27), Саківський (28), Курдас (29)

Стадія плей-офф завжди цікава тим, що тут не можна грати в половину можливостей. Ще не дозволено опускати руки при комфортної переваги. Це вже зрозуміли гравці PARTIZAN, які примудрилися відпустити виграшний матч за хвилину до його закінчення.

Правда, початок було якраз за столичними майстрами шкіряного м'яча. Вже до 10 хвилині, маючи безліч хороших можливостей, номінальні гості вели в рахунку після м'яча Мельника. Сергій у своєму фірмовому стилі випередив захисника і врізав сферу в сітку. Продовжуючи нагнітати ситуацію, партизани створили ще кілька непоганих комбінацій. Було помітно, що листопад зібрався взяти суперника активністю. І ось що примітно - ніякого мандражу. Ніякої паніки у Комфорт-Сервіс ми не помітили. Склалося враження, що Піддубний заздалегідь знав план на цей матч. Навіть коли пропустили вдруге від того ж Мельника .... Міг PARTIZAN взагалі знімати всі питання, якщо б Курдас реалізував 10-метровий.

Як виявилося, рівняни чекали перерви, щоб вийти після нього і зрівняти рахунок за якихось чотири хвилини. І знову, сівши на захист, Комфорт вичікував свого шансу. Однак прорахувався - ударна трихвилинка від суперника - і вже 5-2 на табло. Природно, відповідні заходи не змусили себе довго чекати, Сондак вийшов у футболці воротаря, і саме Юрію судилося стати ключовим у порятунку Сервісу. Два його м'ячі після красивих розіграшів п'ятого повернули інтригу, а м'яч Гергелюк так взагалі може вважатися еталоном розіграшу зайвого. Це не жарт, зробити шість передач в один дотик практично в штрафний суперника!

Всі вже були згодні з серією пенальті, залишалося грати трохи більше 20-ти секунд, коли у рівнян пройшла ще одна комбінація. Після розіграшу на удар був виведений Концеба, і новачок колективу не залишив шансів своїм колишнім землякам. 6-5, PARTIZAN упускає перемогу в кінцівці і прощається з турніром. Ну і браво, Комфорт-Сервіс! Хто там любить розігрувати п'ятого? Запитайте у Піддубного, як!

1/2 фіналу. МКВ (Одеса) - Комфорт-Сервіс (Рівне) 1-2 (1-2)

Голи: Кочевенко (7) - Зелінський (17), Новак (19)

Ні для кого ні секрет, що половина з гравців Комфорт-Сервісу представляє рівненський Кардинал на чолі з Сергієм Піддубним. Зіграти проти такого суперника - гарне випробування, яке випало на плечі чемпіону Одеси, МКВ. Зрозуміло, що місцеві хлопці були дуже навіть не проти ...

Характерною рисою команди з Рівного все в один голос назвали спокій - навіть програючи 2-5 Партизану Комфорт-Сервіс нікуди не поспішав, що не впадав в паніку, а спокійно, розмірено продовжував грати в свою гру. Так сталося і в цьому матчі. Рівняни першими пропустили - Кочевенко найпотужнішим ударом прошив всіх, хто був на шляху м'яча. Не збентежили команду Піддубного, хлопці спокійно контролювали м'яч, не поспішаючи переводити його в зону атаки. Як результат - помилка Чумака на виході і гол у порожні ворота від Зелінського. Але і це ще не все - повернувся до складу Новак виконав те, чим він славиться в Екстра-лізі, прийняв м'яч «на стовпа», розгорнув захисника і пробив повз Чумака. 2-1, спокій поки переграє бажання...

Запекла боротьба і безліч гольових моментів - ось що побачили глядачі в другому таймі. Голів тільки побачити не вийшло - Чумак і Котюк показали, що на даний момент є найсильнішими воротарями своїх регіонів. Особливо багато роботи було у Котюка, адже МКВ потрібно відіграватися, а часу для цього залишалося все менше. Роман Смирнов до останнього вірив гол, не випускаючи п'ятого польового, але за хвилину до кінця довелося вдатися і до цієї тактики. Не допомогло... Комфорт-Сервіс виходить у фінал!

Фінал Uni-Laman Group (Одеса) - Комфорт-Сервіс (Рівне) 5-1 (2-1)

Голи: Лоскутов (1, 22), Чумак (20) Ємельянов (37), Солодов (40) - Новак (9)

Фінал - яке це солодке слово для його учасників. Багато хто прагне туди потрапити, але не у всіх виходить. Цього разу фіналістами стали одеський і рівненський колектив. Напередодні дуелі цих команд в Екстра-лізі цікаво було б подивитися на репетицію в рамках футзального фестивалю ...

Комфорт-Сервіс був змушений обходитися без травмованого Басича і Швеця, який був вилучений у півфіналі. Проте, в обоймі Сергія Піддубного залишалися гравці, здатні і поодинці вирішити результат матчу. Активніше почали гравці Юні-Ламана, і це дало результат - не встигли оголосити склади команд, як Лоскутов прорвався по флангу і ткнув м'яч точно в кут воріт Котюка! Невдачі диктора продовжилися - після сейва Рахметова він вирішив підтримати молодого голкіпера, але тут же з кутового Новак головою відновлює паритет! Гра трохи пожвавішала, команди стали діяти розкуто, іноді з ризиком для власних воріт. Коли секундомір відраховував останні секунди тайму, Чумак наважився на дальній удар. Котюк був закритий захисником і не бачив удару, що, власне, і завадило йому зреагувати. 2-1, Юни-Ламан йде на перерву з комфортною перевагою.

Ледве розпочалася друга половина, як Лоскутов знову повторив свій трюк із забитим м'ячем. Мабуть, Комфорт-Сервіс не встиг зробити висновки з першої половини, за що і поплатився. Давалася взнаки коротка лавка Комфорту, сили покинули хлопців, здається, ще в півфіналі, і команда грала на морально-вольових. В таких умовах Юні-Ламану не склало труднощів довести матч до переможної кінцівки, забивши ще два «контрольних» м'яча - 5-1.





На правах реклами