Ми у Facebook
03.08.2016, 21:15

Благодир: українська система управління державою у глибокій кризі

Голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків та депутат Рівненської обласної ради Юрій Благодир констатує глибоку кризу української державної служби, як у регіонах, так і на центральному рівні. Про це він написав у своєму блозі у виданні «Новое время».
«Поступово наша державна служба на регіональному рівні перетворюється на волонтерство. Ми не можемо дати молодим фахівцям ані соціальних гарантій, ані стабільного професійного зросту, ані перспектив» - зазначає депутат Рівненської облради.

Юрій Благодир вважає, що вирішенням цієї проблеми стало б створення комплексної системи підготовки кадрів для державного управління. Яскравим прикладом вирішення цієї проблеми та створення такої системи є Польща.

Так, у Польщі дуже ретельно підходять до відбору кадрів на держуправління і ставлять перед майбутніми державними посадовцями певний перелік вимог. Проте, державний службовець в Польщі – це високооплачуваний працівник з відповідним соціальним, правовим та матеріальним забезпеченням – його заробіток вище середнього по країні.

«Існує міф, що в Україні багато чиновників, але питання не в кількості, а в якості… Приклад Польщі наглядно ілюструє, що в країнах, де є системний підхід до підготовки на роботу на державних посадах, існує більш ефективна система державного управління» - резюмував Юрій Благодир.

Нагадаємо, нещодавно делегація Рівненської обласної ради з робочою поїздкою відвідала сесію Сеймика Вармінсько-Мазурського воєводства в Ольштині в Польщі. Депутати Рівненської обласної ради спостерігали за затвердженням звіту по бюджету воєводства.

До теми:

Депутати Рівненської облради перейняли досвід у польських колег

Чи має українська державна служба майбутнє?

Україні бракує стратегічного мислення





На правах реклами