Ми у Facebook
07.08.2016, 15:00

Чи буде в Україні сьома хвиля мобілізації

Про необхідність залучення додаткової кількості військових до лав ЗСУ повідомляють в керівних структурах нашої держави.
Інформація про необхідність оголошення в Україні ще однієї - 7-мої хвилі мобілізації почала розповсюджуватись ще на початку 2016 року. Уже тоді у лави захисників держави планували призвати 10-12 тис. осіб.

Міністр оборони Степан Полторак - про сьому хвилю мобілізації

Пізніше, уже в березні, представник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов заявив, що сьомої хвилі мобілізації може не бути.

"За три місяці до лав ЗСУ військовослужбовців-контрактників надійшло близько 18 тисяч, це досить серйозна цифра. Буквально після завершення стратегічних командно-штабних навчань ми зможемо зробити висновки, чи потрібна сьома хвиля мобілізації, і якщо так, то в яких обсягах. За нашими розрахунками, стоятиме питання щодо призову від 5 до 10 тисяч громадян, але знову ж таки - тільки в тому випадку, якщо така потреба буде", - зазначив Селезньов.

Сьома хвиля мобілізації: що треба знати

Наразі керівництво країни все-таки припускає необхідність оголошення єдиної в цьому році хвилі мобілізації, яка, можливо, пройде восени.
Річ у тому, що ситуація на сході країни залишається напруженою і прогнозують, що ця напруга буде зростати до осені.

"Справа в тому, що у вересні в Росії вибори в Державну Думу. На такі вибори в Росії прийнято ходити з подарунками. Цілком можливо, що Україна розглядається як такий подарунок, точніше, розв'язання українського питання з точки зору РФ: якщо не досягнення минулих цілей, які ставив перед собою Путін (а він від них не відмовлявся), то хоча б пом'якшення санкцій. Останнє можливе тільки в разі, якщо Україні викрутять руки і все-таки змусять провести вибори на території ЛДНР, внести зміни до Конституції, визнати особливий статус Донбасу і т. д. Це, в свою чергу, може підвищити градус напруги між владою і народом в Україні.

Потрібно виконувати положення нової воєнної доктрини України про підготовку партизанського руху. Якщо ж на політичному поприщі успіхів досягти не вдасться, не виключено, що Путін спровокує звернення невизнаних республік за військовою допомогою до Росії. Цей крок для нас особливо важливий, оскільки означає повномасштабну агресію – не просто з прихованим використанням збройних сил, а з використанням авіації, артилерії, ракетних військ і т. д. Це для нас страшний сон. У такому разі мобілізацію, швидше за все, буде оголошено." - повідомляє Міністр оборони України Степан Полторак.

Наразі необхідності в проведенні чергової хвилі мобілізації в ЗСУ немає.

Сьома хвиля мобілізації торкнеться лише добровольців

За матеріалами: nv.ua, Цензор.нет.





На правах реклами