Ми у Facebook
12.08.2016, 07:40

Теплопостачальники Рівного готові знизити тарифи, "Рівнеоблводоканал" - ні

фото:firtka.if.ua

Такі підсумки засідання комісії з аудиту комунальних тарифів у місті.
Про це у соцмережі Фейсбук повідомив експерт з питань житлово-комунального господарства, учасник комісії Сергій Пінчук:

"Директор Рівнетеплоенерго озвучив ряд адміністративних заходів, завдяки яким тариф можна зменшити на 120-150 грн на кожній гігакалорії, а це мінус 8-10 %. Впевнений, що це - не межа: ми ще документів не бачили +).


В Україні падають ціни на гречку

Заступник директора "Рівнеоблводоканалу" та його працівники одразу заявили, що зниження тарифу неможливе, а публічну інформацію будуть надавати тільки після погодження з обласною радою (ну-ну). При цьому, усі понад 700 працівників щомісяця мають премію 25 %. І ніхто чітко не зміг пояснити, чому тариф для багатоквартирних будинків на 1,1 грн вищий, ніж у приватному секторі. Усі озвучені складові такої різниці викликали відвертий подив і нерозуміння в учасників засідання комісії. Крім того, водоканал, крім Рівного, обслуговує села Гощанського, Рокитнівського, Рівненського та інших районів, але тариф розраховують не на кожен населений пункт чи район окремо, а один однаковий для всіх незалежно від понесених затрат. Тобто дайте покопатися в документах - знайдемо резерви +).

На що замість кави звернути увагу на Лебединці: рівнянка дала поради владі

Директор "ЕСКО-Рівне" розповіла, що у них тариф ще не затверджено за новою ціною газу, але він буде суттєво нижчим, оскільки собівартість газу в тарифі у них 67 % проти 82 % в "Рівнетеплоенерго". Основна причина - високий КПД обладнання - до 93 %".

До речі, наступне засідання з аудиту тарифів відбудеться у понеділок, 15 серпня 0 12:00.

Нагадаємо, що з 1 липня в Україні були підвищені тарифи на тепло і гарячу воду зросли майже вдвічі. Відповідно, платити більше доведеться і мешканцям Рівного.





На правах реклами