Ми у Facebook
16.08.2016, 17:00

ФОТО - У Рівному відбулося свято меду та трав "Золотіївські ряди"

Майстри з усієї області, більше двох десятків пасічників та народні умільці приїхали до Золотієва, щоб взяти участь у святі меду і трав "Золотіївські ряди".
Ще з самого ранку на мікрорайоні Золотіїв розпочалася метушня. Золотіївці вирушали до церкви, інша частина прямувала на ринок, але ніхто не міг не помітити, як жваво до мікрорайону з'їжджаються різноманітні авто та починають розкладати свої палатки.

[url;http://media.ogo.ua/gallery/view/u_rivnomu_vidbulosya_svyato_medu_ta_trav_zolotivski_ryadi]БІЛЬШЕ ФОТО[/url]

Таке свято у Золотієві відбувається вперше. Рівнянка Світлана каже, що вже давно не відчувала такої єдності, дружності та взаємодопомоги, яка панувала під час підготовки до свята.

Урочиста частина дійства розпочалася зі спільної молитви та освячення меду та трав, які продавали на ярмарці. Далі були прекрасні виступи колективів, сольних виконавців та талановитих золотіївців.

Під час дійства усі бажаючі могли скуштувати та придбати мед, почастувати кулішем та квасом, придбати сувеніри чи ляльки-мотанки. "Родзинкою" свято можна назвати і функціонування музею у бібліотеці-філії №4, що знаходиться у Золотієві. Завдяки зусиллям бібліотекаря Нелі Урин та усіх небайдужих мешканців стало можливим зібрати старовинні фото, речі домашнього вжитку та книги, які збереглися у будинках Золотієва.

[url;http://media.ogo.ua/gallery/view/u_rivnomu_vidbulosya_svyato_medu_ta_trav_zolotivski_ryadi]БІЛЬШЕ ФОТО[/url]





- Нам надзвичайно приємно, що ми саме так візначили 505-ту річницю Золотієва. Усі повинні знати, що це частинка міста, а найголовніше, що тут живуть прекрасні, творчі та натхненні люди, - говорить організатор дійства, депутат Рівнеради Любов Романюк.



Самі ж відвідувачі свята не приховують того, що таке дійство, хоч і відбувається вперше, але вже встигло полюбитися мешканцям Золотієва та гостям свята. Адже такого у Рівному ще не було.

- Ви б бачили сльози тих, хто колись тут жив, а сьогодні завітав на свято. Та навіть наскільки приємно усім разом зібратися та відзначити Маковія практично у родинному колі, - говорить гість свята Іван.


[url;http://media.ogo.ua/gallery/view/u_rivnomu_vidbulosya_svyato_medu_ta_trav_zolotivski_ryadi]БІЛЬШЕ ФОТО[/url]

Відвідувачі свята вірять у те, що це дійство стане традиційним і щороку все більше і більше людей приїжджатиме до Золотієва, на Золотієвські ряди!






На правах реклами